Årets första matplanering 2025
Nya året har börjat, och med det kommer också all matplanering som krävs för att få vardagen med jobb, skola och aktiviteter att fungera. Den här gången utgick jag faktiskt från mitt eget instagramkonto, scrollade tillbaka ett år i tiden och började plocka allt jag tyckte jag såg gott ut. Skrattade lite åt mig själv och insåg att jag gillar ju maten vi lagar ;) Hoppas du ska få lite inspiration av detta också; Årets första matplanering 2025.
Vill dock tillägga att den här matplanering inte är komplett på något sätt. Detta är min planering helt enkelt, ibland håller den, ibland inte.
LÖRDAG: Ugnsbakad torskrygg med kantareller och brynt smörsås med citron
Scrolla ner till huvudrätten i inlägget för receptet.
SÖNDAG: Tacopaj gjord på resterna från tacomiddagen
Varje gång vi äter tacos blir det lite kött över, lite tomater, lite ost. Inte tillräckligt för att det ska bli något av det, men jag blandar ihop det och fryser in alla de här småresterna. Sen gör jag paj på det. Den perfekta restmaten!
MÅNDAG: Salsicciabiffar med parmesanpommes
TISDAG: Omelett med skivad potatis. Röra med smörstekt burksvamp och purjolök + örtkryddor. Skinka.
ONSDAG + TORSDAG: Korvstroganoff med ris
FREDAG: Majscarbonara
LÖRDAG: Gräddstuvad blomkål med räkor
SÖNDAG + MÅNDAG: Kinesisk kycklinggryta serverad med jasminris
TISDAG: Stuvade makaroner + Falukorv
ONSDAG + TORSDAG: Tonfisk i currysås med ris
FREDAG: Färsk pasta, färdig tomatsås, stekt bacon
LÖRDAG: Ångkokt lax i krämig dillsås
SÖNDAG + MÅNDAG: Haremsgryta med kyckling och citron
TISDAG: 🥕 Veronikas gyllene pastasås
ONSDAG + TORSDAG: Fylld falukorv på purjolöksbädd
FREDAG: Kasslergratäng med ostsås (storkok som räcker till flera lunchlådor att frysa in)
LÖRDAG: Torskfilé med morotspuré gjord på brynt smör
SÖNDAG + MÅNDAG: Långkokt ärtsoppa
TISDAG: Vegetarisk halloumi-stroganoff
ONSDAG + TORSDAG: Linspasta med dragon
FREDAG: Pastasås med rökt skinka och örter Dubbel sats så att det räcker till några lunchlådor. Går bra att frysa.
LÖRDAG: Lättrimmad halstrad lax och smashad potatis
SÖNDAG + MÅNDAG: Nikkaluoktasoppa
TISDAG: Tacosoppa
ONSDAG + TORSDAG: Lasagnette
FREDAG: Vardagsmat med tortillabröd
LÖRDAG: Ramen med kyckling och sojainlagt ägg
SÖNDAG + MÅNDAG: Indisk gryta med röda linser, kokosmjölk och sötpotatis
TISDAG: Smörstekt torsk i frisk tomatsås med vin och basilika (en variant av det här receptet)
ONSDAG: Dumplingsallad
TORSDAG: Allt i en form – gnocchi
FREDAG: Pasta med salsicciafärs
LÖRDAG: Spetskål, citronrisoni och fetaostströssel
SÖNDAG: Ostgratinerad tacorulle
MÅNDAG: Risonifyllda paprikor med burrata
TISDAG: Risotto med marinerad fänkål
ONSDAG: Tiktok fetaostpasta med zucchini
TORSDAG: Tofu med apelsinglaze
FREDAG: Pankopanerad torsk med slaw
LÖRDAG: Kallrökt lax med spetskålskräm
SÖNDAG: Pasta Alfredo med kyckling
MÅNDAG: Snabbfixade piroger på köttfärssås-rester
TISDAG: Karamelliserad lök och soltorkad tomatpasta
ONSDAG + TORSDAG: Linsgryta med burrata
Det var allt från årets första matplanering, hoppas du hittar någon inspiration att flytta över till din egen planering!
Reklam:
Lämna en kommentar