Ramen med kyckling och sojainlagt ägg

Det var en fredag. Jag var som vanligt trött och hade egentligen inte lust att ställa mig och laga mat. Men jag följde planen jag lagt tidigare i veckan och allt blev bara såååå bra. Ramen med kyckling och sojainlagt ägg. Lyckades verkligen få till kombinationen med perfekt fond, krispiga groddar, smakriktigt ägg och goda smaker! Alla fick plocka vad de ville och nästan hela familjen var nöjd.

Det här att “fuska” med färdig fond har så många olika nivåer. Har du testat de olika buljongtärningarna jämfört med flytande fond och olika märken? Testa, det är enorm skillnad och se om du hittar någon variant som passar dig.

Ramen med kyckling och sojainlagt ägg

🍜 Ramen med kyckling och sojainlagt ägg

Vatten + kycklingfond + färsk ingefära + gnutta chili som får koka upp och bilda basen.

Beroende på hur mycket man ska göra och hur starkt man gillar det så kan du utgå från dessa proportioner:
1 liter vatten, 2 buljongtärningar, 0,5 msk djupfryst hackad ingefära, 1 cm chili.

Servera sedan med:
Nudlar
Stekt, skivad kycklingfilé
Pak Choi, gärna i stora bitar
Färska böngroddar
Tunnskivad morot
Färsk koriander
Tunt skivad chili
Salladslök
Ägg (se recept nedan)

Ramen med kyckling och sojainlagt ägg

🥚 Sojainlagda ägg enligt recept från @alltommat

4 ägg
1 dl japansk soja
3/4 dl vatten
1/2 dl mirin
2 msk färsk ingefära

Koka äggen 6,5 minuter. Spola i kallt vatten och låt svalna. Koka upp soja, vatten, mirin och ingefära. Skala äggen och lägg i lagen. Låt marinera ca 1 timme, men gärna upp till ett dygn (personligen föredrar jag äggen efter närmare ett dygn, men just idag blev det bara 1 timme).

Ramen med kyckling och sojainlagt ägg

Det kanske inte ser så speciellt ut, men det är sååååå gott! Vad vill du helst ha i din Ramen? Kan du tipsa mig om något bra?

Kommentarer

Grethe Grimstad skrev 2023-01-31 klockan 09:48

Hej, Har läst er artikel och tittat på videon. Men får inte svar på vilka hälsosamma livsmedel som bör undvikas och vilka tre livsmedel som bör slängas. Tyvärr blir därför inte informationen trovärdig utan känner mig lockad av rubriker som inte ger de utlovade svaren!

Millan skrev 2023-01-31 klockan 09:52

Hej Grethe! Jag tycker att artikeln/receptet med rubriken "Ramen med kyckling och sojainlagt ägg" blir väldigt bra förklarad. Receptet är tydligt beskrivet. Så högst troligt är väl att du blandat ihop vårt recept med något annat du klickat på? Eller blandar du ihop reklam/annonser med receptet? /Millan

Agneta Carlberg skrev 2023-09-20 klockan 10:07

Hej, till "basen" hur mycket av varje ska man ta? Tacksam för svar 🙂

Millan skrev 2023-09-21 klockan 07:44

Hej Agneta! Beror ju lite på hur mycket man ska göra, men tänk 1 liter vatten, 2 buljongtärningar, 1/2 msk djupfryst hackad ingefära, aningens chili. Hoppas det är till hjälp! P.s. Jag ska uppdatera receptet så det blir tydligare!

Lämna en kommentar
Reklam: