Indisk gryta

En Indisk gryta med så många härliga kryddor! Inspirationen kommer från tidningen Allt om Mat, men här i en anpassad version för att hela familjen ska kunna äta. Och det roligaste var att dottern tycker det var jättegott och åt flera portioner! Det hade jag inte väntat mig.

Indisk gryta med röda linser, kokosmjölk och sötpotatis

Indisk gryta 

med röda linser, kokosmjölk och sötpotatis

3 dl röda linser
300 g sötpotatis

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära

kryddor:
1 msk mald gurkmeja
2 tsk curry
1 tsk mald spiskummin
0,5 tsk mald koriander
0,5 tsk chilipulver

1 burk krossade tomater
8 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong

1 burk kokosmjölk (2,5 dl)
50 g babyspenat
1 msk pressad lime

till servering:
naturell yoghurt
färsk koriander 

Skala och skär sötpotatisen i tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Färs lök och vitlök i olja 2-3 minuter.

Tillsätt ingefära och kryddor och fräs ytterligare 1 minut.

Till sätt linser, sötpotatis, krossade tomater, vatten och buljong. Kåt koka under lock i ca 20 min tills linserna är mjuka och sötpotatisen genomkokt.

Blanda ner kokosmjölk, spenat och limesaft i grytan. Värm upp och krydda med salt.

Servera med yoghurt och färsk koriander.

Källa: Indisk gryta med röda linser, kokos, sötpotatis och spenat; enligt recept från @alltommat (nr 3/2023). Här dock i något mildare kryddning och anpassning för att hela familjen ska kunna äta det.

Lämna en kommentar




Reklam: