Veronikas gyllene pastasås

Ibland trillar det in något trevligt recept via “bidra”-knappen. Den här gången var det ett pastarecept från Veronika som jag tänkte testa.

gyllenepastasas

Veronikas gyllene pastasås

4 morötter, ca 250 g
2 dl buljong

2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
1 dl riven lagrad ost

till servering:
1 dl hackade hasselnötter
grönsallad
färsk pasta

Gyllene pastasås under tillverkning

Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem mjuka i buljong.
Mixa morötterna och buljongen till puré.

Blanda i en kastrull: morotsmix, crème fraiche, salt, peppar, timjan och ost. Låt koka några minuter.

Servera med nykokt pasta, hackade nötter och en grönsallad.

Millans kommentar: Och om detta säger jag mmm :) Tack Veronica! Perfekt att göra på hösten när morötterna har som mest smak.

Kommentarer

Karin skrev 2007-04-11 klockan 21:47

Galet vad gott det lät!

veronikaP skrev 2007-04-12 klockan 14:38

Vad roligt att receptet föll i god jord!! Vilka läckra bilder det har blivit till, börjar bli lite hungrig... :-) *kram*

Millan skrev 2007-04-12 klockan 21:24

Karin: Inget festrecept, men klart godkänt som vardagsmat. Veronika: Alltid roligare att testa ett recept när man vet vem som tipsat om det, så tack igen!

Lämna en kommentar




*