Veronikas gyllene pastasås
Ibland trillar det in något trevligt recept via “bidra”-knappen. Den här gången var det ett pastarecept från Veronika som jag tänkte testa.
Veronikas gyllene pastasås
4 morötter, ca 250 g
2 dl buljong
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
½ tsk timjan
1 dl riven lagrad ost
till servering:
1 dl hackade hasselnötter
grönsallad
färsk pasta
Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem mjuka i buljong.
Mixa morötterna och buljongen till puré.
Blanda i en kastrull: morotsmix, crème fraiche, salt, peppar, timjan och ost. Låt koka några minuter.
Servera med nykokt pasta, hackade nötter och en grönsallad.
Millans kommentar: Och om detta säger jag mmm :) Tack Veronica! Perfekt att göra på hösten när morötterna har som mest smak.
Kommentarer
Karin skrev 2007-04-11 klockan 21:47
Galet vad gott det lät!
veronikaP skrev 2007-04-12 klockan 14:38
Vad roligt att receptet föll i god jord!! Vilka läckra bilder det har blivit till, börjar bli lite hungrig... :-)
*kram*
Millan skrev 2007-04-12 klockan 21:24
Karin: Inget festrecept, men klart godkänt som vardagsmat.
Veronika: Alltid roligare att testa ett recept när man vet vem som tipsat om det, så tack igen!
Lämna en kommentar