Veronikas gyllene pastasås

Det här receptet fick vi av Veronika redan 2007 och har sedan dess varit en återkommande favorit hos oss. Det är lätt att göra, billig mat och blir dessutom väldigt gott. Receptet nedan har dessutom blivit uppdaterade med instruktioner för att tillagas i Thermomix, om du har en sån.

gyllenepastasas

Veronikas gyllene pastasås

4 morötter, 250-300 g
2 dl buljong

2 dl crème fraiche
salt & vitpeppar
0,5 tsk timjan
1 dl riven lagrad ost

till servering:
hackade hasselnötter / rostade pinjenötter / rostade solrosfrön
grönsallad
färsk pasta

Gyllene pastasås under tillverkning

Skala morötterna och skär i små bitar. Koka dem mjuka i buljong.
Mixa morötterna och buljongen till puré.

Blanda i en kastrull: morotsmix, crème fraiche, salt, peppar, timjan och ost. Låt koka några minuter.

Servera med nykokt pasta, hackade nötter och en grönsallad.

Laga gyllene pastasås i Thermomix

Lägg ner morötter och buljong i mixern.
7 minuter – 100 grader – hastighet 0,5

Mixa:
45 sekunder – hastighet 4,5

Lägg i övriga ingredienser till såsen. Rör ihop:
2 minuter – hastighet 1,5

Kommentarer

Karin skrev 2007-04-11 klockan 21:47

Galet vad gott det lät!

veronikaP skrev 2007-04-12 klockan 14:38

Vad roligt att receptet föll i god jord!! Vilka läckra bilder det har blivit till, börjar bli lite hungrig... :-) *kram*

Millan skrev 2007-04-12 klockan 21:24

Karin: Inget festrecept, men klart godkänt som vardagsmat. Veronika: Alltid roligare att testa ett recept när man vet vem som tipsat om det, så tack igen!

Lämna en kommentar