Pastasås med rökt skinka och örter
En lättlagad och mager pastarätt som fungerar utmärkt att micra i lunchlådan dagen efter.
Pastasås med rökt skinka och örter
till 3 portioner
400 g pasta
2 finhackade vitlöksklyftor
1 medelstor purjolök, tunt skivad.
1 burk skivade champinjoner
1 msk franska örter
2 dl grönsaksbuljong (2 dl vatten + 1 grönsaksbuljontärning)
100 g mjukost (max 10% fett)
200 g tunt skivad rökt skinka skuren i strimlor
3/4 dl mjölk
salt och svartpeppar
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningar på paketen.
Koka undertiden vitlök, purjolök, svamp och örtkryddor i buljongen i en kastrull ca 10 minuter.
Rör ner ost, skinka och mjölk. Smaksätt med salt och peppar.
Låt pastan rinna av och blanda med såsen.
Lämna en kommentar