Fylld falukorv på purjolöksbädd
Lyxa till falukorven och fyll med godsaker. Låt den sedan ligga där med purjolöken och puttra tills det blir riktigt krämigt och gott!
![Fylld falukorv på purjolöksbädd](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_210114a.jpg)
Fylld falukorv på purjolöksbädd
1 falukorv, ca 800 g
1 stor purjolök
senap
chilisås
1/2 gul lök
200 g småtomater
2 saltgurkor
syltlök (tack för tipset Kerstin!)
timjan
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ost
till servering:
potatismos
![Fylld falukorv på purjolöksbädd](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_210114b.jpg)
Smöra en ugnsfast form. Strimla purjolöken och täck botten med detta.
Dela falukorven på mitten och snitta den längst med.
Bred ut senap och chilisås i snittytan. Lägg korven på purjolöksbädden. Salta och peppra. Strimla en gul lök tunt och fördela i korven. Halvera tomaterna och lägg i korven. Skär stavar av saltgurkan och lägg även det i korven. Krydda med lite timjan.
Blanda grädde och mjölk och häll ut i formen.
Strö över rikligt med ost.
Gratinera i 30 minuter på 175 grader. Servera med potatismos.
![Fylld falukorv på purjolöksbädd](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_210114c.jpg)
Barnen här hemma vägrar senap, så en av korvarna fylldes bara med tomater och ost.
Purjolöken blir riktigt krämig och god tillsammans med korven.
Reklam:
Lämna en kommentar