Fylld falukorv på purjolöksbädd
Lyxa till falukorven och fyll med godsaker. Låt den sedan ligga där med purjolöken och puttra tills det blir riktigt krämigt och gott!
Fylld falukorv på purjolöksbädd
1 falukorv, ca 800 g
1 stor purjolök
senap
chilisås
1/2 gul lök
200 g småtomater
2 saltgurkor
syltlök (tack för tipset Kerstin!)
timjan
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
ost
till servering:
potatismos
Smöra en ugnsfast form. Strimla purjolöken och täck botten med detta.
Dela falukorven på mitten och snitta den längst med.
Bred ut senap och chilisås i snittytan. Lägg korven på purjolöksbädden. Salta och peppra. Strimla en gul lök tunt och fördela i korven. Halvera tomaterna och lägg i korven. Skär stavar av saltgurkan och lägg även det i korven. Krydda med lite timjan.
Blanda grädde och mjölk och häll ut i formen.
Strö över rikligt med ost.
Gratinera i 30 minuter på 175 grader. Servera med potatismos.
Barnen här hemma vägrar senap, så en av korvarna fylldes bara med tomater och ost.
Purjolöken blir riktigt krämig och god tillsammans med korven.
Reklam:
Lämna en kommentar