Receptsamling för stekhäll/muurikka

2017 började vi med stekhäll ute och jag ska erkänna att jag var lite skeptisk. Visst, jag trodde att det skulle bli bra, men inte kommer vi att använda den speciellt mycket. Men jag hade fel! Den gick verkligen varm första sommaren och har fortsatt sedan dess. Så lätt att ta den lilla pannan och laga lite mat när det är vardag och sen ta den stora pannan när det är mycket folk. Kul att laga mat på den är det också!

Här samlar jag alla våra stekhällsrecept, så att ni lätt får överblick och inspiration. Har du något bra tips att dela med dig av så skriv gärna en kommentar!

högrevsburgare

Högrevsburgare på stekhäll – godare än såhär kan inte en hamburgare bli!

pad thai och pyttipanna

Pad thai på stekhäll – risnudlar och kyckling i en lyckad kombination

Pyttipanna på grillen med stekt ägg – att en enkel pyttipanna kan bli så gott!

Ren- och älgskavsgryta med kantareller och lingon – alltså, detta är bara så gott! Nästan så att vi ville slicka stekhällen efteråt ;)

Ginger Pork Wok på stekhällen serverad med ris – vardagsmat när den är som bäst! Att fläskfärs ens kan bli såhär gott!

Grekisk pyttipanna på stekhäll – Hur grekiskt detta egentligen är låter jag vara osagt, men gott är det iaf.

tillbehör på stekhäll

Grillade varma mackor på stekhäll – visst går det att göra varma mackor också.

Brunch på stekhällen – En grillad brunch till många går snabbt att få ihop.

Grilla tillbehör på stekhäll – om du behöver inspiration till lite tillbehör är det här inlägget för dig.

Fisk & skaldjur på stekhällen

fisk och skaldjur på stekhäll

Lyxig paella med saffran – skaldjur och saffran i en vinnande kombination!

Grillad chèvrefylld lax med stekt potatis – låt laxens skinn friteras i olja och njut av krispet!

I wokpannan

i wokpannan

Kycklingwok – Lätt att förbereda till många gäster och dessutom gott.

Fish & chips i wokpannan – fritera i wokpannan är en given succé!

Pasta Carbonara – En klassisk spaghetti Carbonara går utmärkt att göra i wokpannan till stekhällen. Spaghetti kan dock vara svårt att hantera i stora mängder, så därför väljer vi att använda penne istället. Gott om plats för krämig grädde att rinna in i pastan dessutom ;)

Langos på stekhällen – Langos är en ungersk maträtt, som numera blivit en klassisk flottig rätt på svenska marknader. Det är friterad deg toppad med olika tillbehör och blir fantastiskt gott när man gör det själv!

Information

rengöring av stekhäll

Hur rengör man en stekhäll?

Instekning av stekhäll

 

Har du några frågor kring stekhällar eller tips på bra recept så tveka inte att skriva en kommentar :)

Kommentarer

Håkan skrev 2018-07-06 klockan 06:51

Härligt... kommer att följa...!

Millan skrev 2018-07-06 klockan 08:10

Vad kul Håkan! Du är så välkommen hit! Jag har massor av planer på nya saker jag ska experimentera med under semestern, så det blir nog snart påfyllt med recept här!

Marianne skrev 2019-07-11 klockan 16:29

Vilken olja är bäst att steka i?

Millan skrev 2019-07-16 klockan 17:29

Hej Marianne! Det beror lite på vad du vill, men eftersom det lätt blir väldigt varmt skulle jag rekommendera en olja som klarar höga temperaturer, ex. solrosolja eller rapsolja. En kallpressad olivolja passar bättre i exempelvis en dressing.

Lämna en kommentar




*