Förrätter och varmrätter till nyår
Nyår, glittrande och gott. Oavsett om man firar själv, några få eller stor fest så är det härligt att lyckas äta något gott. Är du på jakt efter desserten till nyår istället klickar du dig hit >>
[Inlägget är senast uppdaterat december 2020]
Förrätt: Lyxiga chips med créme fraiche, rom, rödlök och dill
Huvudrätt: Oxfilé med karamelliserad lökkräm, rödvinssås, hasselbackspotatis och grönsaker
Förrätt: Mannerströms räksoppa
Huvudrätt: Kantarellstekt oxfilé med hasselbackspotatis, grönsaker och bernaiesås
Förrätt: Kräftostsoppa med purjolök
Huvudrätt: Fylld kalkonfilé med Potatis- & jordärtskocksbakelser (scrolla ner lite i inlägget för receptet)
Förrätt: Skaldjurstoast med röd stenbitsrom
Huvudrätt: Älgfärslasagne med getost och söta rödbetor (scrolla ner i inlägget)
Förrätt: Gravad lax med ingefärssmetana
Huvudrätt: Getostgratinerade älgfärsbiffar med gräddstuvad purjolök
Sous videad fläskfile och bearnaisessås
Tillaga fläskfilé enligt följande i sous viden:
Rare 60°C 1 h
Medium 65°C 1 h
Well Done 70°C 1 h
Recept på sous vide Bearnaisesås >>
Servera med en grönsallad och exempelvis pommes (på fotot även sötpotatispommes).
Ginflamberad oxfilé med flädersås
Oxfilé med rödvinssås och varm kantarell- och ostsallad
Lyxig pasta med kött och svamp
Fisk och skaldjur till huvudrätt på nyår
Ugnsbakad lax under krämigt romtäcke
Pytt-i-panna variant med lax, räkor och pocherat ägg
Lyxig torsk i gräddig dijonsenapssås med dill
Italiensk fisksoppa med tomat och saffran
Skrei på citron och persiljedressade belugalinser
Millans Bouillabaisse
Vegetariska huvudrätter till nyår
Tomatrisotto med krämig mozzarella – med en riktigt god mozzarella blir det här riktigt nyårsgott!
Risotto med fänkål, squash och kronärtskocka
Filodegspaj med zucchini och ris
Öppen lasagne med sparris och hollandaise
Kommentarer
Sötsak skrev 2007-12-30 klockan 14:23
De varma lät goda, men kall-/förrätterna... ahh, Smaskens! :) Ha en fin söndag, Jasse
Reklam:
Lämna en kommentar