Skrei (torskrygg) på citron och persiljedressade belugalinser

Jag såg en bild på Instagram, men jag minns inte var. Det enda som fastnade på min näthinna var den perfekta kombinationen av svarta linser i botten, perfekt torsk i mitten och avokado på toppen. Hur detta var tillagat har jag inte en aning om, men bilden glömde jag inte och sedan dess har jag varit sugen på det. Så jag började fundera på hur jag bäst skulle få ihop det här. Svarta tuggiga belugaliner smaksatta på något sätt, kanske lite sous videad torsk på det? Planen växte fram, men så kom familjen mellan mig och mina högflygande planer, men jag måste ändå erkänna att jag fick ihop det väldigt bra! Får jag presentera en helt fantastisk middag!

Skrei torskrygg på citron och persiljedressade belugalinser

Skrei på citron och persiljedressade belugalinser

Belugalinser (se recept nedan)

Baconströssel (klipp bacon i bitar och stek tills det blivit ett strössel av det. Plocka upp baconen och lägg på hushållspapper, låt flottet vara kvar. Stek fisken i samma stekjärn.)

Skrei (stekt i baconflott och lite smör)

Avokado (skuren i skivor)

Grönsallad (gömd där i bakgrunden)

 

Belugalinser
till 3 portioner

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
3 msk smör + 1 msk smör

2 dl belugalinser
5 dl vatten

0,5 dl hackad persilja
salt & peppar
citronsaft

Hacka schalottenlök och vitlök fint och fräs i smör i en gryta. Tillsätt linser och vatten och låt sjuda ca 15 minuter. (Se till att vattnet inte tar slut så att du bränner linserna.)

Häll eventuellt av vattnet, om det finns något kvar. Smaka av med salt, peppar, persilja, citronsaft och en klick smör.

Lämna en kommentar




*