Kräftostsoppa med purjolök

Vi fortsätter med recepten till tidningen City och här är dagens recept :) Vill ni se de tidigare recepten hittar ni dem här.

Dagens recept är en onyttig, men väldigt god soppa gjord på färdig kräftost med smörstekta rotfrukter.

kräftsoppa

Kräftostsoppa med purjolök
4 portioner

3 msk smör
3 morötter
1 palsternacka
1/2 purjolök
3 msk vetemjöl
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar

400 g kräftost
2 dl creme fraiche
svartpeppar
färsk eller djupfryst finklippt dill

till servering:
en burk kräftstjärtar
bröd

Skala och grovriv morötter och palsternacka. Strimla purjolöken fint. Bryn morötter, palsternacka och purjolök i smöret i botten av en gryta. Strö över mjölet och häll på vattnet. Smula i buljongen och låt koka upp.

Blanda i kräftost och creme fraiche. Krydda efter smak och lägg på dillen. Avsluta med att lägga i kräftstjärtarna vid servering.

Kommentarer

Ann Charlott Nordström skrev 2017-02-24 klockan 20:43

Perfekt som fredagsmat med en bit gott bröd och ett glas vitt vin. Snabblagad och fantastiskt krämig och god. Rekommenderas varmt. /AC Nordström

Millan skrev 2017-02-27 klockan 07:32

Kul att du blev lika förtjust som vi är AC! Tack för kommentaren!

Lämna en kommentar




*