Efterrätter till nyår

Denna glittrande härliga högtid kräver onekligen en dessert. Beroende på hur mastig förrätt- och varmrätt du har serverat så får man anpassa efterrätten därefter. Men här kommer några av våra förslag!

Nutellasemifreddo – en klassiker ingen av oss ännu tröttnat på! Ljuvligt gott!

Gräddfilspannacotta – en fräschare variant av den klassiska pannacottan. Scrolla ner till slutet på inlägget för recept. Här på bilden serveras den med färska bär istället för kompotten.

Pannacottavariant med kondenserad mjölk – Den kondenserade mjölken ger en helt annan sorts sötma till desserten än enbart grädde. Lätt att göra till många och förbereda dagen innan.

Chokladskål med vit chokladmousse, Diegestive crumble och limemarinerade bär – Chokladskålar fyllda med läcker mousse

New York Cheesecake – en av mina favoriter till alla högtider och firanden. Här på bilden är den uppiffad med en Mango och limesås (250 g fryst mango i tärningar, 2 msk socker och limesaft som mixas samman).

Chef de Cuisine Julios mousse au chocolat från Ayia Napa – En läcker chokladmousse som är lika lätt att göra till litet som stort sällskap. Scrolla ner i inlägget du hittar du receptet där.

Supersnabb Nutelladessert – har du ont om tid eller helt enkelt inte lust att stå i köket halva dagen? Detta är desserten för dig! Så enkelt men samtidigt så gott att ingen kommer avslöja dig!


Mjölkchokladtårta med varma hallon är det visserligen lite pyssel med att göra, men åhh så god den är. Väl värt besväret med andra ord!

Underbar Hallontryffelpaj – Väldigt god, men en aningens mäktig. Det går lika bra att byta ut mot taybär, björnbär eller svarta vinbär. Serveras företrädesvis med en klick lättvispad grädde till.

Marmorerade brownies med hallon – serveras förslagsvis med lättvispad grädde och lite extra hallon för den som så vill ha.

Vitchoklad semi freddo med fudgesås

Men ingen nyårsspecial är väl komplett utan att Maria får dela med sig av en av sina favoriter :)

Marias vitchoklad semi freddo med varm fudgesås

till 8 portioner

200 g vit kvalitetschoklad
4 ägg
0,4 dl strösocker
1,5 msk Grand marnier
3 dl vispgrädde
3 dl grekisk yoghurt, 10%
3 dl maränger

1. Smält chokladen i vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten).

2. Separera äggen. Vispa äggulor och hälften av strösockret pösigt.

3. Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten.

Semifreddo - många bunkar blir det

4. Rör ihop äggsmeten med smält choklad och likör. Vänd ner gräddyoghurten.

5. Vispa äggvitor och resterande strösocker till ett vitt skum och vänd ned i smeten.

6. Varva semifreddon med maränger i en form.

7. Frys i 4-6 timmar så att glassen är “halvfryst”.

8. Skopa upp med glasskopa och servera i små glas. Garnera med valfri frukt. Servera med fudgesåsen nedan.

Fudgesås

till 8 portioner

Ingredienser:
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
0,5 dl farinsocker
0,5 dl ljus sirap
200 gr choklad
0,5 msk smör

Gör så här:
1. Koka upp mjölk, vispgrädde, farinsocker, sirap.

2. Låt svalna något och smält i finhackad choklad och tillsätt till sist smöret.


Kommentarer

Caroline skrev 2007-12-31 klockan 03:15

Åh wow VAD GOTT!!! Själv så gjorde jag idag 2 st. Cheesecakes. En vanlig med digestivebotten och en mera julig med pepparkaksbotten. Till förrätt ska jag ha Toast Skagen vars röra jag har förberett nu ikväll. Och tillvarmrätt ska jag ha ugnsbakad fläskfilé. Då det är min absolut första bjudning med en del folk så kan ni ju se att jag kört med säkra kort =) Bäst så första gången tror jag =) Gott Nytt År på er!!

Camilla skrev 2011-12-29 klockan 22:13

Mums vad mkt smarrigt!

Lämna en kommentar




*