Remouladsås
En variant av den klassiska remouladsåsen, fast lite fräschare med creme fraiche i. Passar utmärkt till de flesta fiskrätter.
Remouladsås
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
3-4 msk bostongurka
1 msk kapris
2 msk hackad persilja
1 tsk dragon
lite curry
ev. gurkmeja
Blanda ihop alla ingredienserna och ställ kallt fram till servering.
Här serveras remouladsåsen med friterad fisk. Receptet finns här >>
Reklam:
Snabblagade veckan – vecka 32
Fick ett önskemål om att ha en vecka med bara snabba recept. Givetvis så fixar vi det!
Vecka 32
Måndag: Vegetarisk/pasta: Linspasta med dragon (länk)
Tisdag: Ägg: Omelett med blandade tillbehör (länk)
Onsdag: Fisk: Stekt lax med spenat och grapefrukt (länk)
Torsdag: Skaldjur: Kräftstjärtsfylld rulle med ingefärssås (länk)
Fredag: Pasta/fisk: Fräsch tonfiskröra med pasta (länk)
Reklam:
Lakrits-iskaffe
Det smakar mest kaffe, men den lilla mängden lakritspulver ger en härlig smakton till det hela och det är ingen hemlighet vad ingrediensen är.
Tips: Frys in kaffe i istärningar och använd till dina kaffedrinkar.
Lakrits-iskaffe
3 dl bryggt kaffe som fått kallna i kylen
1 tsk råsocker
1 tsk lakritspulver
2 dl mjölk
Mixa (med stavmixer eller blender) ihop alla ingredienserna. Slå upp i glas och servera direkt, gärna med kaffeisbitar i glaset.
Reklam:
Vegetarisk halloumi-stroganoff
En vegetarisk variant på den klassiska stroganoffen. Seg halloumi i kombination med mättande linser.
Vegetarisk halloumi-stroganoff
till 4 portioner
1,5 dl torkade röda linser
250 g halloumi (det är lite olika mängd i paketen beroende på tillverkare, men ungefär så mycket)
3-4 morötter
1 gul lök
rapsolja
3 msk tomatpuré
3 dl passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
1 tsk strösocker
2,5 dl grädde
1,5 tsk torkad timjan
1 msk finklippt persilja
salt & peppar
till servering:
ris
grönsaker (på fotot är det minimorötter och sockerärtor som är frästa i smör och vitlök och persilja)
Börja med att koka linserna enligt anvisningar på förpackningen.
Skär halloumin i 1 cm tjocka stavar och fräs i botten på en gryta, med lite olja, så att de får stekyta. Ta upp dem och lägg åt sidan.
Skala morötterna och skär i tunna stänger och hacka löken. Fräs i grytan några minuter och lägg sedan ner tomatpure, passerade tomater, buljong, balsamvinäger, socker, grädde och kryddor. Låt puttra tills morötterna börjar mjuka.
Precis innan servering lägger du ner linserna och halloumin och låter allt bli varmt.
Servera med ris och grönsaker.
Reklam:
Veckomatsedel vecka 31
Måndag: Skinksallad
Tisdag: Spagetti och köttfärssås
Onsdag: Pannkaka
Torsdag: Sprödbakad fisk, kokt potatis & remouladsås
Fredag: Grillad fläskytterfilé med honungspotatis & nektarinsalsa
Lördag: Är bjudna på dop – smörgåstårta
Söndag: Souvlaki, tzatsiki, rostad potatis, vitlöksbröd
Marias kommentar:
Att det ska vara så svårt att komma igång och planera vad man ska äta igen när man kommer hem ifrån en semester. Har tagit tjuren vid hornen och helt enkelt skrivit en vanlig matsedel igen. Ändå sedan vi kom hem från vår månadslånga resa i USA så har vår matplanering varit allt annat än exemplarisk. Många grillade korvar har det blivit. ;-)
Nu ska vi försöka få till lite variation igen är tanken. Bäst att mjukstarta lite så här innan semestern är slut och vardagen verkligen är här igen. Vi roar oss med att renovera dotterns rum så hela huset ser ut som hela havet stormar. Till helgen ska vi iväg på dop så det blir ett roligt avbrott från målarfärg och golvläggning. Med tanke på ovan nämnda renovering så kör vi på säkra kort denna veckan. Lite från frysen och lite som går snabbt att tillaga är vår melodi denna vecka. Annars har jag letat efter lite inspiration på bl.a. Pinterest. Känns som om jag vill pröva en massa nya saker nu när höstterminen står i antågande. Har du något bra tips så får du gärna dela med dig här i kommentarsfältet.
Ha en bra vecka! :o)
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 130 131 132 133 134 … 597 598 Äldre inlägg »