Nektarinsalsa och souvlaki

Chrisse och Millan kom förbi på deras väg till Göteborg och stannade till hos oss och fick lite mat i magen. Till middag bjöd vi på Souvlaki, halloumi, grillade nektariner med fetaost, klyftpotatis, nektarinsalsa, sallad och nybakat bröd.

Dessa kycklingspett får verkligen mycket smak och är oerhört lättgjorda. Blir det någon kyckling över så är det perfekt att toppa en sallad med.

Helena – Tre Tjejer i Köket, bloggade om grillade persikor med fetaost och jag blev sugen på att testa själv.

Själv körde jag på nektariner i stället som jag halverade och grillade så att de blev mjuka, sedan toppade vi det hela med smulad fetaost och lite finstrimlad färsk basilika. Något varv med salt- och pepparkvarnen och lite olivolja hade nog piffat upp det hela ytterligare. Det glömde jag dock bort när allting skulle dukas fram.

Nektarinsalsa
4 portioner

Ingredienser:
12 små tomater, typ baby plommontomater (eller 3 stora)
3 nektariner
0,5 rödlök
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 msk farinsocker
salt och peppar
2 msk hackad färsk basilika

Gör så här:
1. Tärna tomaterna fint (gröp ur om du använder stora och finhacka bara tomatköttet).
2. Dela, kärna ur och tärna netarinerna.
3. Finhacka en halv rödlök, eller heller en röd knipplök nu under sommaren.
4. Blanda tomat, nektarin och lök med olivolja, vinäger och socker. Smaka av med salt och pepper.
5. Avsluta med att vända ner den hackade basilikan.

Källa: Urspurnligen ICA Kvantum, men modifierat av mig

Den här salsan är nog sommarens fräschaste och godaste tillbehör till grillat. Såå otroligt god! Dock fungerar den mindre bra att spara då den saftar till sig och blir ganska såsig. En dag skulle jag säga är maxtid som den går att spara.

Dagens bröd blev ett nytt bröd där jag hämtat inspiration från detta bröd. Dock bytte jag ut ungefär hälften av mjölet mot dinkelsikt i stället.

Avslutningsvis så blev det en jordgubbs- hallon- och blåbärspaj med vaniljvisp.

En lyckad kväll och alltid lika trevligt att träffa min kära bloggkollega!

Kommentarer

Fina fröken söt skrev 2012-08-16 klockan 23:49

Intressant blogg ni har med bra tips och recept! :)

Millan skrev 2012-08-17 klockan 21:12

Underbar grillmiddag :) Tack Maria!

Josefine skrev 2012-08-23 klockan 14:24

Vilken mysig sallad!

HelenaN skrev 2014-07-10 klockan 17:07

Tack för tipset om salsan! Ska testa en variant av den idag till middagsgrillningen :) //HelenaN

Maria skrev 2014-07-10 klockan 17:54

HelanaN: Återkom gärna och berätta om din variant! Smaklig måltid! :)

Lämna en kommentar




*