Nationaldag och grillsåstest

Passade på att testa ytterligaren en grillsås för Grillsåstävlingen till middagen som vi åt på Nationaldagen. Idag blev det Beriths förslag med dipmix. Hittade en påse Ranch dipmix som jag köpt med mig hem från någon resa i USA som fick bli basen idag. Tidigare i veckan blev det en variant av Lindas basilikasås. Jag hade dock i pressad vitlök i min variant. Båda två är himla goda. Dipsåsen blev dock ingen superhit till dagens grillade kycklingfilé och dill- & honungsslungade färskpotatis. Potatisen passade inte med dipsåsen helt enkelt. Hade vi haft klyftpotatis eller något liknande så hade den nog blivit en hit!

Honungsslungad färskpotatis

Dill- & honungsslungad färskpotatis

Gör så här:
1. Skrubba färskpotatisen, koka den nästan mjuk i lättsaltat vatten.
2. Låt potatisen ånga av.
3. Vänd ner lite Smör- & rapsolja, finhackad dill och lite flytande honung.
4. Avsluta med lite flingsalt.

I övrigt blev det inte så mycket nationaldagsfirande hos oss. Vi satt mest i skuggan och pustade då det var enormt varmt. Några nationaldagstraditioner har vi inte hunnit skaffa oss än. Vad gjorde ni andra en dag som denna?

Dagen avslutades dock med svenska jordgubbar! :o)

Kommentarer

Millan skrev 2007-06-09 klockan 10:50

Honung och färskpotatis.. Det låter som en spännande kombination.

Chris skrev 2007-06-09 klockan 11:17

Här blev det inget Nationaldagsfirande alls. Sambon var ute och fiskade och när han kom hem på kvällen, så lagade vi hamburgare. Receptet på färskpotatis låter väldigt gott, så det ska jag testa nån gång.

Caroline skrev 2007-07-10 klockan 18:38

Åhhh er mat ser så ljuvlig ut!! Jag älskar smörslungad potatis med dill! Mums! Ska definitivt prova detta med honung oxå!! =)

Lämna en kommentar
Reklam: