Fräsch tonfiskröra med pasta

Även idag blir det ett av de inskickade recepten vi valt att testa. Dagens recept kommer från Kicki. Kicki själv skriver “Det här är en klar vardagsfavorit som är superenkel att göra“.

Fräsch tonfiskröra med pasta
till 2-3 portioner

1 burk creme fraiche 30% (2 dl )
2 burkar tonfisk i vatten
1 citron
citronpeppar

eventuellt något av följande:
lite finstrimlad purjolök (tack till Tiggy för tipset)
1/4 finhackad rödlök
lite finstrimlad basilika

till servering:
färsk tagliatelle

Till dekoration:
Färsk basilika

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Medan pastan kokar blanda creme fraichen med avrunnen tonfisk i en kastrull (om du vill ha lök i så blanda ner det nu också). Låt sjuda på svag värme några minuter. Pressa sedan i citronen och krydda väl med citronpeppar.

Häll den varma röran över den färska pastan och dekorera med den färska basilikan.

Servera gärna med ett gott vitt bröd som man kan doppa i tonfiskröran.

Ett glas vitt är kalasgott till.

Och? Vi kan inte annat än att hålla med om att det var superenkelt att göra! Middagsmaten blev snabbt klar och jag tyckte att det var riktigt gott. Sambon var lite mer tveksam men kommer utan problem att äta igen nästa gång vi gör det.

Uppdaterat: Detta har blivit en riktig vardagsfavorit här hemma. Lite olika örtkryddor i och det smakar lite olika varje gång. Enkelt att göra om man är själv hemma och ska fixa middag också. Räcker dessutom till lunchlådan dagen efter. Blir bra att värma i micro.

Kommentarer

Tiggy skrev 2009-02-23 klockan 12:58

Låter gott! Jag har en liknande favorit, det är samma recept som ovan fast utan citronen, man strimlar och bryner 10 cm purjolök innan man slår i creme f. Supergott!

linaliten skrev 2009-03-01 klockan 19:14

Testade det här igår och det var riktigt gott! Tillsatte lite prujolök också och det blev toppenbra! :)

Lämna en kommentar




*