Kycklingspett med smak av vitlök, citron och örter

ca 10 små spett

Ingredienser:
600 g kycklingfilé
3 msk smör- & rapsolja
rivet skal av 1/2 citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk pizzakrydda

Gör så här:
1. Skär kycklingfilén i bitar om ca 2×2 cm, alternativt i långsmala remsor.
2. Blanda smör- & rapsolja med citronskal, salt, peppar, vitlök och pizzakrydda i en bunke.
3. Lägg i kycklingen och rör om.
4. Trä upp kycklingen på 10 blötlagda träspett.
5. Grilla spetten runt om över glöd, 6-8 min alternativt i 225 grader varm ugn tills kycklingen har en innertemperatur av 70 gr.

Källa: Arla, något modifierat av mig.

Marias kommentar: Dessa kycklingspett var en del av dopbuffén vi hade vid min dotters dop i september 2009. Har tidigare haft dem vid min 30-års brunch och även vid diverse grillmiddagar. De brukar ha en strykande åtgång. De smakar väldigt friskt och fräscht!

Kommentarer

Erica 24 år, fru och tvåbarnsmamma skrev 2009-10-16 klockan 20:55

Hej! Vilken fin blogg du har! blir så inspirerad av alla härliga recept. Älskar att laga mat och lägger själv upp massa recept, tester på produkter osv, men jag bloggar även om inredning och guldkornen i vardagen;=) Hit återvänder jag mer än gärna! Trevlig helg...nu vankas hemgjord pizza med massa italienska tillbehör och pannacotta i olika lager, mums! Ps: jag älskar danielroos desserter, åt en avsmakningsmeny på operakällan i våras och det var GRYMT! ds /Erica

Anna skrev 2019-04-25 klockan 05:00

Hej tio år senare! Hehe Serveras sptten kalla eller varma?

Millan skrev 2019-04-25 klockan 06:12

Hej Anna! Kul att även gamla inlägg inspirerar! De kan serveras både kalla och varma :)

Lämna en kommentar




*