Slowcooked Kyckling i currysås

När kycklingen får puttra i den söta äppeljuicen tillsammans med den starka curryn uppstår magi. Vågar du testa?

Slowcooked Kyckling i currysås

Kyckling i currysås

800 g kycklingfilé
olja + smör att steka i

3 gula lökar
4 vitlöksklyftor
1 msk curry
2 msk tomatpuré

4 msk kycklingfond
3 dl äppeljuice

2 dl vispgrädde

till servering:
pasta
grönsaker

Slowcooked Kyckling i currysås

Skär kycklingen i större bitar och bryn i smör och olja. Lägg ner i grytan.

Strimla gul lök och hacka vitlöken. Stek tills löken börjar mjuka och blanda med curry och tomatpuré. Lägg ner i grytan

Tillsätt kycklingfond och äppeljuice och sätt igång grytan, 4-5 timmar på low. Tillsätt grädden precis innan servering.

Reklam:

Hemmagjort jordnötssmör

Jag trodde inte ens att det behövdes ett recept på detta, men med tanke på responsen det blev när jag postade en film på Instagram inser jag att det behövs.

jordnötssmör

Jag köpte en påse torrostade jordnötter. Ner i mixern. Mixa på tills du fått den konsistensen du vill ha. Jag vill gärna ha lite bitar kvar i, men det är en smaksak. Håller flera månader i kylskåp.


Detta kan du använda jordnötssmör till

jordnötssmör recept

Kyckling i jordnötssås med nudlar

Jordnötsgryta

jordnötssmör recept

Thai chicken pasta – aka Kycklingpasta med smak av jordnötter

Västafrikansk jordnötsgryta

jordnötssmör recept

Smoothie med jordnötssmör och banan

Snickerscookies

Reklam:

Alkoholfritt rabarberbubbel

Ibland behöver det inte vara så svårt; Alkoholfritt rabarberbubbel. Rabarbersaft blandad med bubbelvatten och en skvätt citron. Den perfekta svalkande drycken.

alkoholfritt Rabarberbubbel

Du kan förresten ta vilken saft du vill. Resultatet är lika gott som törstsläckare mitt i sommaren som mingeldryck.

Just på bilden är det lyxigt nog hemmagjort Rabarber- och hallonsaft.

Rabarber- och hallonsaft

900 g rabarber
100 g djupfrysta hallon
3 dl vatten
4 dl strösocker / liter avrunnen saft

Skölj, ansa och skär rabarbern i bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i rabarber och hallon. Koka under lock tills rabarbern kokat sönder. Sila saften och mät hur mycket du fått. Koka upp den igen och rör ner sockret. Skumma av saften.

Häll upp saften på rengjorda flaskor. Fyll ända upp. Sätt på korken och låt saften kallna.

Alkoholfritt rabarberbubbel

Blanda saften från receptet ovan med bubbelvatten och en skvätt citron. Gärna några isbitar i glasen och sen är det bara att njuta!

Reklam:

Allt i ett pastagratäng med soltorkade tomater

Ett recept som blivit liggande sedan förra julen. Minns inte om jag “lånat” det någonstans ifrån eller jag bara kastade ihop det med vad som fanns hemma. Inget unikt på något sätt, pasta, béchamelsås och lite grönt i det, men väldigt gott blev det iaf.

Allt i ett pastagratäng med soltorkade tomater
till 4-5 portioner

500 g pasta (rigatoni)

Béchamelsås:
4 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
salt & peppar

1-2 dl soltorkade tomater
150 g babyspenat
2 dl västerbottensost
250 g körsbärstomater på kvist

till servering:
bröd

Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs snabbt medan du häller i grädde och mjölk och vispar. Tillsätt buljongen. Låt puttra några minuter så att såsen tjocknar.

Fördela pasta, spenat och soltorkade tomater i formen. Häll över såsen. Hyvla över osten och lägg sist på de färska tomaterna.

Gratinera mitt i ugnen 40 minuter.

Servera med bröd.

Reklam:

Italienska citronköttbullar i tomatsås

När jag bläddrade i en gammal Allt om mat-tidning hittade jag från början det här receptet under rubriken 5x köttbullsmiddag. Receptet var riktigt långt och bara köttbullarna innehöll 12 ingredienser och såsen 14. Tillagningstiden blev även den lång med allt som skulle fixas. Resultatet blev en riktigt god middag, men att ha i pinjenötter för 40 kr, som sedan bara försvann helt och inte smakades, liksom vissa andra saker gör att vi aldrig mer kommer göra deras variant. Däremot blev vi väldigt förtjust i vissa kombinationer och här kommer vår egen vardagstolkning av deras variant.

Italienska citronköttbullar i tomatsås

Italienska citronköttbullar i tomatsås
till 4 portioner

500 g kalvfärs (eller nötfärs)
1 citron
1 dl ricotta
4 msk finriven parmesan
1 msk finhackad persilja
1 msk finhackad basilika
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar

tomatsås:
1 gul lök
2 burkar krossade tomater
2 hönsbuljongtärningar
1 msk mörkt muscovadosocker
salt & peppar

ev. en skvätt rödvin
ev. färsk hackad basilika
ev. hackad vitlök
ev. 1 msk balsamvinäger

till servering:
pasta
riven ost
grönsaker

Italienska citronköttbullar i tomatsås

Blanda alla ingredienserna till köttbullarna och forma lite större köttbullar. Stek dem i smör så att de får snygg yta och lägg sedan åt sidan.

Blanda ingredienserna till såsen och låt koka upp i en gryta. Lägg i köttbullarna och låt puttra tills det är dags att äta.

Reklam:

1 2 29 30 31 32 33 597 598