Allt i ett pastagratäng med soltorkade tomater

Ett recept som blivit liggande sedan förra julen. Minns inte om jag “lånat” det någonstans ifrån eller jag bara kastade ihop det med vad som fanns hemma. Inget unikt på något sätt, pasta, béchamelsås och lite grönt i det, men väldigt gott blev det iaf.

Allt i ett pastagratäng med soltorkade tomater
till 4-5 portioner

500 g pasta (rigatoni)

Béchamelsås:
4 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning
salt & peppar

1-2 dl soltorkade tomater
150 g babyspenat
2 dl västerbottensost
250 g körsbärstomater på kvist

till servering:
bröd

Sätt ugnen på 175 grader. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölet och fräs snabbt medan du häller i grädde och mjölk och vispar. Tillsätt buljongen. Låt puttra några minuter så att såsen tjocknar.

Fördela pasta, spenat och soltorkade tomater i formen. Häll över såsen. Hyvla över osten och lägg sist på de färska tomaterna.

Gratinera mitt i ugnen 40 minuter.

Servera med bröd.

Lämna en kommentar