Thai chicken pasta – aka Kycklingpasta med smak av jordnötter

Min man brukade alltid beställa Thai Chicken Pasta när vi åt på The Cheesecake Factory som är en restaurangkedja i USA som vi ofta besöker då de har en enorm matsedel och världens godaste cheesecake. Tyvärr försvann rätten från deras meny för några år sedan och sedan dess har vi inte hittat någon liknande rätt. Jag har försökt att återskapa den här hemma, utan att ens ha ätit rätten. Enligt maken så kom jag rätt så nära redan vid första försöket! Det enda som saknades här är egentligen en hög med böngroddar som de alltid hade som dekoration ovanpå. Det var dock något som maken alltid petade undan så hoppade helt enkelt över dem bara, men är det något du gillar så fungerar det himla fint ihop med rätten.

5-6 portioner
Ingredienser
:
450 gr spagetti

2-3 stora morötter, julienneskurna
150 gr strimlad vitkål
8 st salladslökar
3-5 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära

500 gr kycklingfilé
salt, svartpeppar

85 gr flytande honung
65 gr jordnötssmör
60 gr japansk soya
3 msk risvinäger
1,5 msk sweet chilisås
2-3 msk sesamolja

50 gr (salta) jordnötter

Gör så här:
1. Skär morötterna, julienne, strimla vitkålen och skiva upp salladslöken.
2. Skala ingefäran och riv den, lägg åt sidan.
3. Finhacka vitlöken, lägg åt sidan.
4. Strimla kycklingfilén och stek den i smör/olja och krydda med salt och svartpeppar, helst från kvarn.
5. Koka spagettin enligt förpackningen, minus en minut av koktiden.
6. Under tiden pastan kokar så har du i 1 msk sesamolja i en stekpanna där du har i alla grönsaker, inklusive vitlöken och ingefäran. Spara gärna lite salladslök för att dekorera med till senare om du så önskar.
7. Stek på medelvärme någon minut tills de mjuknar utan att de tar för mycket färg. Ha i den stekta kycklingen och blanda runt allting.

8. Tillsätt honungen, jordnötssmöret, soya, risvinäger och sweet chilisåsen.
9. Blanda alla ingredienser och låt dem koka samma någon minut.
10. Om du vill kan du ha i 1-2 msk sesamolja i spagettin efter att du har hällt av vattnet.
11. Blanda pastan med såsen.
12. Hacka jordnötterna.
12. Garnera med den återstående salladslöken och de hackade jordnötter.

Smaklig måltid!

Marias kommentar: Det visade sig att jag inte hade någon vitkål hemma när jag väl skulle till att laga denna rätt. Det fungerade utan också, men det blir lite väl mycket pasta i förhållande till allting annat. Maken sa även att rätten han ätit i USA alltid var såsigare än denna variant.

Till nästa gång jag lagar rätten så kommer jag minska ner på mängden pasta till ca 300-350 gr i stället och se till att jag har vitkål hemma. Kommer även öka till 3 morötter istället för två som jag hade denna gång.

Vill ni ha mycket pasta så tar ni den större mängden, annars så tror jag rätten mår bra av att minska på mängden pasta. Rätten fungerar att frysa och värma i micron!

Lämna en kommentar




*