Snabb nudelpanna med smak av ingefära och sesamolja

Nudelpanna

ca 6 portioner
Ingredienser:
300 gr lövbiff
2,5 dl böngroddar
2st strimlade gula lökar
2,5 dl salladslök (ca 1 knippe)
4-6 portioner äggnudlar

1 msk risvinäger
3 msk soya
0,5 tsk ingefära
1 msk sesamolja
0,25 tsk salt

rapsolja

Gör så här:
1. Strimla köttet.
2. Blanda samman risvinäger med soya, sesamolja och ha i mald ingefära och salt.
3. Häll lite mer än hälften av marinaden över köttstrimlorna och låt marinera i 30-60 minuter.
4. Strimla 2st lökar och strimla även salladslöken.
5. Stek köttet i omgångar, lägg åt sidan.

maria_150906_3

6. Ha i lite olja i en traktörpanna och mjukstek sedan den gula löken och salladslöken. Spara dock det gröna från salladslöken till senare. Häll över resten av marinaden.
7. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
8. Spola de kokta nudlarna hastigt i kallt vatten.
9. Vänd ner böngroddarna i lökblandningen och därefter nudlarna. Klipp gärna nudlarna i lite mindre bitar.
10. Vänd ner köttet och blanda runt ordentligt så att marinaden täcker nudlarna ordentligt.

maria_150906_1

11. Avsluta med att i det gröna från salladslöken och vänd runt.

Smaklig måltid!

Marias kommentar:
Jag hittade en bild på Pinterest med denna nudelrätt som jag tyckte såg himla god och fräsch ut. Provade receptet, (som jag inte kan finna längre, hittar inte ens igen bilden på Pinterest längre!). Ingredienserna hade jag nedskrivna på en papperslapp från då jag stod i köket och testade mig fram. Tror det var något liknande så här jag gjorde.

Tror att rätten hade vunnit på om jag hade haft färsk ingefära i stället. Jag upplevde även att det blev väldigt mycket nudlar och lite annat så jag skulle nöja mig med att koka 4 portioner. Jag använde mig av breda äggnudlar och dessa kommer i “färdiga fyrkanter” i paketet och jag använde mig av fyra stycken sådan. Nu i efterhand så upplever jag det som lite mycket och skulle nog köra på tre stycken nästa gång.

Det gäller att du steker lövbiffen på hög nivå och att det går undan för annars blir köttet lätt segt!

Jag tyckte det blev gott, men varken maken eller dottern tyckte detta var någon hit. Det gick bra att frysa och sedan värma i micron. Jag blev dock lite less efter att ha ätit upp den 5:e matlådan med detta. ;-)

Reklam:

Vegetariska biffar med ugnsrostade grönsaker

Jag gillar egentligen inte halv- och helfabrikat, men det är smidigt. I frysdisken hittade jag Hälsans kök och deras enorma sortiment av vegetariska saker, som gått mig helt förbi tidigare. Två paket fick följa med hem.

vegetariska biffar hälsans kök

Linsbiffar – Våra goda veganska Linsbiffar är gjorda på en bas av morötter, röda linser och mynta. Passar utmärkt till en sallad.

Couscousbiffar – Våra läckra veganska Couscousbiffar är gjorda på couscous och grönsaker. Väldigt goda att steka och servera tillsammans med en grön sallad.
Källa: http://www.halsanskok.se/

vegetariska biffar hälsans kök

Vegetariska biffar med ugnsrostade grönsaker
till 4 portioner

8 biffar (vilket är två paket av de på fotot)
1 aubergine
1 squash
1 röd paprika
1 gul paprika
1 fänkål
1 gul lök
4 morötter
2 palsternackor
4 klyftor vitlök
olivolja
italiensk salladskrydda

Klyfta och skär upp alla grönsaker, skala vitlökarna och lägg sedan allt i en ugnsfast form. Ringla över olja och krydda. Ställ in i ugnen ca 20 minuter på 200 grader.

Stek biffarna enligt anvisningar på förpackningen och servera med grönsakerna.

 

Millans kommentar: Biffarna var riktigt goda, tyckte jag. Chrisse muttrade något om att han saknade kött, men hade inga problem att äta upp. Själv kommer jag definitivt köpa hem couscous-biffarna igen och lägga i mina lunchlådor. Två biffar och lite grönsaker till blir perfekt för mig.

Reklam:

Färdig omelett i kyldisken

2011 skrev jag om färdigskalade ägg som fanns att köpa i kyldisken. Jag trodde först att det var ett skämt, men det var det inte. De finns fortfarande att köpa, så tydligen är det något som går hem.

Nu kommer nästa nyhet, färdig omelett.

omelett

I lanseringsskedet kommer fyra smaker att släppas:

Spansk Omelett – En lite matigare omelett innehållande potatis, purjolök och ost.

New York Deli – En amerikansk klassiker med cheddarost, bacon och gräslök.

Norrland – Omeletten för dig som föredrar svenska smaker och gillar Västerbottensost, kantareller och timjan.

Ost & Skinka – Den mest älskade och klassiska omeletten i de svenska hushållen. Alltid lika uppskattad

Fotot och texten från: stjarnagg.se

Kolla även ingredienslistan på exempelvis New York Deli:

Omelettsmet (ÄGGMASSA 75% (ÄGG, konserveringsmedel (E202), surhetsreglerande medel (citronsyra)), MJÖLK, vatten, modifierad potatisstärkelse, rapsolja, salt), OST 8,4% (MJÖLK, mjölksyrakultur, salt, färgämne (betakaroten), konserveringsmedel (E202, E235), löpe), bacon 5,5% (sida av gris, vatten, salt, druvsocker, konserveringsmedel (E250), antioxidationsmedel (E316, E331)), CHEDDAROST 2,1% (MJÖLK, salt, syrningskultur, löpe, konserveringsmedel (E202, E251)), gräslök, salt, cheddararom (arom, vasslepulver (från MJÖLK), antioxidationsmedel (E339)), baconarom (arom, salt, maltodextrin, jästextrakt, rökarom), vitpeppar.

Jag har inte köpt färdigskalade ägg och jag kommer inte heller att ge mig på färdig omelett. Har du inte tid att fixa en omelett kanske du ska prioritera om lite istället? Eller vad tycker du?

Är du sugen på omelett kan jag istället tipsa om följande recept:
Fransk och Amerikansk omelett
Ugnsomelett med sommargrönt
Krämig sparrisomelett med ädeloströra
Snabblunch – ugnsomelett version 1 och version 2
Omelett med små färska rödbetor
Omelett med potatis och sparris
Omelett – grundrecept samt dillomelett

Reklam:

MSC-fisk hos Lidl

I år firar Lidl två år med MSC-märkt fisk i sina frysdiskar. Det innebär att Lidl är den ledande livsmedelskedjan i Sverige när det gäller andelen MSC-märkta produkter i sitt sortiment. Det är något vi gärna uppmärksammar här på Salt&Peppar :)

lidl fisk

MSC är en internationell standard för välskött och hållbart fiske. Fisken har även fångats med minimal inverkan på havsmiljön.

lidl fisk

Vi “firade” detta genom att laga Dilldoftande fisksoppa med halloumi.

lidl fisk

Då jag börjar få fler och fler frågor om vad det är jag har i köket så passar jag på att berätta det också. Den gröna grytan som ofta syns är en Staub. Skillnad på den och mina Le Creuset-grytor är typ ingenting, underbara att ha i köket vilket som. Och soppsleven heter Nessie.

Reklam:

Copycat – The Cheesecake Factory Pasta Da Vinci

Pasta Da Vinci

4-6 portioner

Ingredienser:
1 st röd lök
2 st vitlöksklyftor
450 gr färska champinjoner
2,5 dl Marsala vin
1,5 dl matlagningsgrädde
0,75 dl vatten
2 msk smör
1 msk vetemjöl
450 gr okokt penne pasta
450 gr kycklingfilé
salt, svartpeppar
persilja
parmesanost

Gör så här:
1. Koka pastan enligt instruktionen på paketet.
2. Hacka löken och vitlöken. Skiva champinjonerna och skär kycklingen i strimlor.
3. Bryn löken och svampen i lite smör. Lägg åt sidan.
4. Bryn kycklingen och krydda (sparsamt) med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan.
5. Smält 2 msk smör och ha sedan i mjölet och blanda väl för att göra en roux (=redning). Häll sakta i vinet, vatten och grädden under omrörning.
6. Låt koka upp och puttra tills såsen tjocknar. Röra då och då så att du inte riskerar att något bränns fast. Om du så önskar kan du ha i lite finhackad persilja som du låter koka med i såsen i någon minut (detta hoppade jag över idag då jag inte hade någon persilja hemma).
7. Vänd ner kycklingen, champinjonerna och löken i såsen och låt allting koka samman i ca 2-5 minuter.
8. Vänd ner pastan i såsen och riv över rikligt med parmesanost.
9. Servera extra parmesanost för den som så önskar samt gärna en god sallad till.

Smaklig måltid!

maria_150927_2

Marias kommentar:
Detta är inte riktigt en fullträff gällande att kopiera rätten Pasta Da Vinci från The Cheesecake factory. Det är dock väldigt gott ändå, men behöver nog fundera på vad som saknas. Rätten går bra att frysa och sedan värma i micron.

Reklam:

1 2 147 148 149 150 151 597 598