Snabb nudelpanna med smak av ingefära och sesamolja

Nudelpanna

ca 6 portioner
Ingredienser:
300 gr lövbiff
2,5 dl böngroddar
2st strimlade gula lökar
2,5 dl salladslök (ca 1 knippe)
4-6 portioner äggnudlar

1 msk risvinäger
3 msk soya
0,5 tsk ingefära
1 msk sesamolja
0,25 tsk salt

rapsolja

Gör så här:
1. Strimla köttet.
2. Blanda samman risvinäger med soya, sesamolja och ha i mald ingefära och salt.
3. Häll lite mer än hälften av marinaden över köttstrimlorna och låt marinera i 30-60 minuter.
4. Strimla 2st lökar och strimla även salladslöken.
5. Stek köttet i omgångar, lägg åt sidan.

maria_150906_3

6. Ha i lite olja i en traktörpanna och mjukstek sedan den gula löken och salladslöken. Spara dock det gröna från salladslöken till senare. Häll över resten av marinaden.
7. Koka under tiden nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
8. Spola de kokta nudlarna hastigt i kallt vatten.
9. Vänd ner böngroddarna i lökblandningen och därefter nudlarna. Klipp gärna nudlarna i lite mindre bitar.
10. Vänd ner köttet och blanda runt ordentligt så att marinaden täcker nudlarna ordentligt.

maria_150906_1

11. Avsluta med att i det gröna från salladslöken och vänd runt.

Smaklig måltid!

Marias kommentar:
Jag hittade en bild på Pinterest med denna nudelrätt som jag tyckte såg himla god och fräsch ut. Provade receptet, (som jag inte kan finna längre, hittar inte ens igen bilden på Pinterest längre!). Ingredienserna hade jag nedskrivna på en papperslapp från då jag stod i köket och testade mig fram. Tror det var något liknande så här jag gjorde.

Tror att rätten hade vunnit på om jag hade haft färsk ingefära i stället. Jag upplevde även att det blev väldigt mycket nudlar och lite annat så jag skulle nöja mig med att koka 4 portioner. Jag använde mig av breda äggnudlar och dessa kommer i “färdiga fyrkanter” i paketet och jag använde mig av fyra stycken sådan. Nu i efterhand så upplever jag det som lite mycket och skulle nog köra på tre stycken nästa gång.

Det gäller att du steker lövbiffen på hög nivå och att det går undan för annars blir köttet lätt segt!

Jag tyckte det blev gott, men varken maken eller dottern tyckte detta var någon hit. Det gick bra att frysa och sedan värma i micron. Jag blev dock lite less efter att ha ätit upp den 5:e matlådan med detta. ;-)

Lämna en kommentar
Reklam: