Det var visst på riktigt..

Jag har sett ett foto cirkulera på facebook ett tag nu, där de påstår att ICA säljer färdigskalade ägg. Jag trodde det var ett skämt. Det var det inte. I helgen hittade jag följande på ICA Maxi Toftanäs.

2 styck färdigkokta och skalade ägg inkl saltpåse 12:95 kr.
(Jämför med att okokta ägg kostar runt 2 kr styck)

Bedrövligt tycker jag.. Men samtidigt så minns när jag alla de här salladspåsarna dök upp och hur onödigt jag tyckte det var. Nu tycker jag det är jättesmidigt att få blandad sallad snabbt. Men tillbaka till äggen, nejtack säger jag!

Vad tycker du?

Kommentarer

Ullis skrev 2011-10-17 klockan 15:42

Nej tack! Känns otroligt onödigt. Dock inte förvånande i dessa LCHF-tider.

Erica skrev 2011-10-17 klockan 17:14

Visst känns det väldigt onödigt, men det kan säkert vara bra när man är "på språng" och ej har tillgång till spis el. dyl. :-)

Ellinor skrev 2011-10-17 klockan 17:42

Tja, varför inte gott och snabbt mellanmål tänker jag som är dålig på att planera sånt. Finns definitivt färdigmåltider jag hellre undviker (t.ex. Findus och liknande) - ägg känns i alla fall "äkta".

Martina skrev 2011-10-17 klockan 19:15

Ärligt talat, nu har dom allt gått för långt!

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-10-17 klockan 19:30

Jisses, ja vill man vara bekväm så får man betala,men salladen köper jag allt ibland :-) , perfekt när man vill ha en mindre mängd blandad sallad

Freedomtravel skrev 2011-10-17 klockan 20:52

Nej, är det sant!? Onödigt och trist tycker jag. Jag vet att mycket går den vägen men ja, trist. Nästa generation kommer väl inte ens veta hur man kokar ägg... ;)

Mårtenssons kök skrev 2011-10-17 klockan 20:58

Jodå, vi har också sett dom på ICAsupermarket... trodde först inte riktigt våra ögon:) Känns lite "amerikanskt" utan att för den skull racka ner på amerikanare:) Men, nej tack, vi koker helst våra ägg själv så vi får dom som vi vill ha dom... väldigt löskokta!

Chrisse skrev 2011-10-17 klockan 21:00

haha .. undra om dom ser ut så som dom ibland gör på hotell .. helt svarta kring gulan eller om dom verkligen är fina.

Linda Griffin skrev 2011-10-17 klockan 22:45

Men jisses så galet och onödigt!

Pia skrev 2011-10-18 klockan 06:17

Näe, vilket resursslöseri - med förpackningsmaterial och allt vad det innebär. Samtidigt som människor svälter ihjäl på andra sidan jordklotet. Usch!

MarieV skrev 2011-10-18 klockan 08:26

Jamen vadå!!! Släpp PK-mössan! Om jag har flera möten inne i stan och kommer ha jättebråttom tillbaka till kontoret, då ju äggen ett mycket godare, nyttigare och fräschare alternativ till snabbt "grabngo" mellis än tex WASA-macka (med massor av e-ämnen), drickyoghurt(samma) eller chokladbit. Visst, jag borde ha ett ägg i väskan, men handen på hjärtat, hur många har det det!?

Kanel och vanilj skrev 2011-10-18 klockan 17:38

Där jag bor finns det konserver med frukost att köpa; vita bönor i tomatsås, korv och ägg. Allt blandat i samma burk...

Berith skrev 2011-10-18 klockan 20:13

Det här känns verkligen onödigt. Men vem vet, snart kanske man blir van att se dem på butikshyllan och de blir en vara bland många andra.

Diana skrev 2011-10-19 klockan 13:20

helt klart onödigt... men säkert åxå nödvändigt för det är ju trots allt nyttigare än en påse godis till lunch.. eller som mina ägg som mosades sönder i väskan... kul när man e hungrig och har äggmos :-) jag tycker att det behövs mer nyttigare mellanmål och enklare måltidslösningar inte bara färdigmat och halvfabrikat.

Lämna en kommentar
Reklam: