Omelett med små färska rödbetor

När jag själv ska fixa någon enkel lunch och har glömt att planera gillar jag att göra omeletter. En enkel grundomelett går att kombinera med de flesta rester i kylskåpet. Just idag blev det dock inga rester utan helt nya små söta rödbetor.

Omelett med små färska rödbetor
till 1 portion

2 ägg
2 msk vatten
salt
smör

3 små färska rödbetor
1/2 dl cream cheese
persilja
flingsalt

Borsta försiktigt rödbetorna rena och skär av blasten. Låt ca 1 cm av stjälken sitta kvar. Koka betorna i lättsaltat vatten. Små späda rödbetor behöver kokas ca 20 minuter, större “vinterrödbetor” kan behöva upp till 60 minuter. När de är mjuka, spola betorna i kallt vatten och gnid bort skalen. Skär rödbetorna i klyftor.

Vispa ihop ägg vatten och lite salt. Hetta upp en stekpanna (ca 17 cm i diameter) och lägg i en klick smör. Slå därefter i äggblandningen. Låt blandningen gräddas tills nästan allt stelnat. Den ska vara lite “geggig” på ytan.

Servera med rödbetorna, klickar av osten, finhackad persilja och lite salt på toppen.

Till lunchlådan: Lägg omeletten i en låda och rödbetorna i en och värm dem var för sig.

Kommentarer

Ellinor skrev 2011-09-06 klockan 09:51

Omelett det gör vi också ofta som snabb lunch! Som sagt, ingredienserna har man hemma (och det mesta passar till ;)

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-09-06 klockan 20:17

Nu blev jag allt riktigt sugen på bondomelett

Lämna en kommentar




*