Krämig sparrisomelett med ädeloströra

Finns det någon anledning att köpa dyrare ekologiska ägg än “vanliga”? Ehm.. JA! Har du någonsin smakat och sett ägg från lyckliga hönor behöver du inte längre undra. Äggen smakar oftast ljuvligt och dess gula är gyllene och fantastisk. Idag bjuder vi på ett recept där hela hemligheten är goda ägg.

millan_130314

Krämig sparrisomelett med ädeloströra
som huvudrätt till 2-3 personer

12 sparrisar
2 msk smör

6 ägg
1/2 dl vatten
salt & peppar

oströra:
100 g ädelost
2 dl creme fraiche

till servering:
sallad

Skölj sparrisen och skär av knopparna. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Fräs sparrisen (ej knopparna) i rejält med smör tills de börjar mjukna.

Koka upp vatten i vattenkokaren och häll över sparrisknopparna. Låt dem ligga ett par minuter i vattnet tills de är färdiga.

Sänk värmen på plattan (på min spis så fungerar det bra med näst lägsta). Vispa upp äggen med vatten och kryddor. Häll äggsmeten över sparrisen och rör runt så att allt “geggar” ihop sig. Låt stå på svag värme utan att röra tills äggsmeten stelnat till. Det tar ungefär 10 minuter. Lägg på sparrisknopparna.

Gör oströran genom att mosa ädelosten och blanda med creme fraiche.

Servera omeletten med oströran och sallad.

Kommentarer

Victoria skrev 2013-03-29 klockan 11:40

Mmm gott!! Glad Påsk Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

Lämna en kommentar




*