Omelett med potatis och sparris

En enkel och mättande sommarlunch blir det idag. Har du kokt potatis som blev över från dagen innan, kan du använda den istället.

Omelett med potatis och sparris
till 3 personer

8 små mandelpotatisar
8 sparrisar
1/2 rödlök
1 msk olivolja
2 msk smör

6 ägg
1/2 dl vatten
salt, peppar & örtkryddor

oströra:
100 g creme cheese
50 g riven ost (någon sort med mycket smak)

till servering:
finklippt färsk persilja
sallad (på fotot sallad, gurka, tomat, paprika, sesamfrön)

Skala och skiva potatis och lök. Skölj sparrisen och skär av knopparna. Skär resten av sparrisen i mindre bitar. Stek potatis och sparris (ej knopparna) i olja och smör tills de börjar mjukna. Lägg i löken och låt den bli mjuk.

Koka upp vatten i vattenkokaren och häll över sparrisknopparna. Låt dem ligga i vattnet tills de är färdiga.

Sänk värmen på plattan (på min spis så fungerar det bra med näst lägsta). Vispa upp äggen med vatten och kryddor. Häll äggsmeten över potatisen och rör runt direkt så att allt “geggar” ihop sig. Låt stå på svag värme utan att röra tills äggsmeten stelnat till. Lägg på sparrisknopparna och persilja.

Gör oströran genom att vispa ihop ostsorterna med en gaffel. Tillsätt eventuellt 1 tsk vatten för att få den lite lösare.

Servera omeletten med en sallad och oströran.

Kommentarer

Linda - Cupcakefluffan skrev 2011-07-01 klockan 20:16

Så gott med omelett, det var längesedan jag gjorde det sist nu

Lämna en kommentar




*