American pancakes a´la Café Sirap

Jag gick igenom högen med recept jag rivit ut från tidningar under de senaste typ 20 åren. Vissa recept förstår jag inte varför jag ens trott att jag ville spara, andra undrade jag varför jag inte bara testat dem direkt. Så dök detta upp med “American pancakes a´la Café Sirap” 🥞 De skulle tydligen vara något speciellt och åter igen tänkte jag att nu måste jag testa dessa.

American pancakes a´la Café Sirap

Och faktiskt, dessa är nog de bästa Amerikanska pannkakor jag gjort. De är inte så söta som vaniljpannkakorna jag brukar göra. De är inte så omständliga som Amerikanska pannkakor a´la masterchef Elliot där man måste vispa äggvitor separat. Det enda är att smeten måste jäsa en stund. Men annars blev de verkligen perfekt fluffiga och riktigt goda.

Tänk på att receptet nedan är till mängder! Jag gjorde halv sats och hela familjen blev nöjda och det blev över.

American pancakes a´la Café Sirap

🥞 American pancakes a´la Café Sirap

24 stycken

7 ägg
1 liter filmjölk
0,5 dl socker
0,5 tsk salt
4 msk matolja
1 liter vetemjöl
3 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
smör till stekning

Tillbehör:
Turkisk eller grekisk yoghurt
lönnsirap (eller flytande honung)
kanel
färska bär

hur man tillagar American pancakes

Vispa ihop ägg och fil, rör i socker, salt och olja. Vispa i mjölet så att det blir helt klumpfritt och därefter bakpulver och bikarbonat.

Låt smeten jäsa 15-30 minuter. Grädda på medelvärme, ca 1 dl per pannkaka i smör. Grädda 3-4 minuter på varje sida. Vänd då och då, de ska bli gyllenbruna.

Världens godaste amerikanska pannkakor dränkta i lönnsirap

Till servering: Min minsting föredrar att äta dem precis som de är, utan någonting till. Den stora tjejen vill ha lönnsirap och själv äter jag gärna med en rejäl klick turkisk yoghurt och lite bär.


Tips: Dessa är perfekta att ta med som picknick-mat också.

Hållbarhet: Blir det över så förvara dem i kylen och använd till frukost eller mellis.


Amerikanska pannkakor på stekhällen

Givetvis går det utmärkt att använda det här receptet för att laga på stekhällen. Detta är riktig sommar för mig, att kunna stå utomhus och steka dem och servera med ett berg av färsk frukt. Tänk på att hålla relativt låg temperatur på stekhällen så kan du hålla många igång samtidigt.

Amerikanska pannkakor på stekhällen
hallon blåbär jordgubbar nektariner

Ett berg av färsk frukt passar utmärkt till! Här hallon, blåbär, jordgubbar och persikor.

stekhäll pannkakor bär

Bättre än såhär kan det knappast bli! Helt enkelt PERFEKT!

Kommentarer

Dagens Innovation skrev 2023-05-31 klockan 10:43

Du ska ha cred för receptet. Vi tog med oss detta till förra veckans personalfest och gjorde pannkakorna på kontoret. Var hur gott som helst - och självklart uppskattades det! Tack ännu en gång. Det blev hur bra som helst!

Millan skrev 2023-05-31 klockan 12:25

Åå vad kul att höra att det blev så uppskattat! Tack för att ni berättar!

Lämna en kommentar




Reklam: