Pad thai på stekhäll
Det var dags för födelsedagskalas och vi funderade länge på vad vi skulle laga till många gäster, men så slog det oss; Pad thai på stekhäll. Vi plockade fram ett gammalt recept vi gjort tidigare, ändrade om för att det skulle passa oss och våra gäster. Och tänk så rätt vi hade! Succé skulle jag kalla det. Det är inte “riktig” Pad thai, utan mer vår variant av det hela. Men alla, både vuxna och barn åt och tog om!
Pad thai på stekhäll
till 12 portioner
600 g risnudlar
1/2-1 dl olja
4-6 vitlöksklyftor, finhackade
ingefära, finhackad eller riven (vi körde på djupfryst färdighackad, ca 3/4 dl)
4 ägg
1 kg kycklingfile
2 tsk chiliflakes
lite peppar
20 salladslökar + några extra till dekoration på slutet
12 morötter
3 dl osaltade cashewnötter
ca 1 dl soja (smaka av, för det är väldig skillnad på hur starka de olika märkena är)
500 g färska böngroddar
till servering/dekoration:
3 lime i klyftor
lite extra tunnt skivad salladslök
Tips:
Förbered alla sakerna innan du börjar tillaga, för när du väl är ute på stekhällen går det snabbt!
Förberedelser:
Tillaga nudlarna enligt anvisning på paketen (brukar vara att koka upp vattnet, dra av från plattan, lägg i nudlarna 3 minuter, slå av vattnet och häll på lite olja).
Skär kycklingen i strimlor och blanda med lite olja, chiliflakes och peppar.
Skala morötterna och grovriv. Skär salladslöken fint.
Vispa äggen i ett glas.
Tillagning:
Häll lite av oljan på stekhällen fräs snabbt vitlök och ingefära. Rör ner äggen och blanda tills det stelnat och blivit äggröra. Ta upp blandningen och lägg på ett fat.
Hetta upp resten av oljan i pannan och lägg i kycklingstrimlorna. Fräs dem under omrörning tills de nästan är färdiga.
Tillsätt salladslök. Låt fräsa en kort stund.
Tillsätt nudlar, morötter, äggröra, böngroddar och soja. Rör runt ordentligt så att allt blir blandat.
Sprid ut i pannan och sänk värmen. Dekorera med lite extra salladslök och limeklyftor.
Tillagning i bilder:
Vi serverar med en sallad på bland annat fänkål och morötter, se recept här >>
Perfekt mat när det kommer många. Det tog oss ca 1 timme att förbereda alla ingredienserna, innan det skulle tillagas.
Läs mer i vårt inlägg om stekhällen här: Instekning av stekhäll
eller
direkt hos GrillSymbol.
Kommentarer
Catrin - theVeganista skrev 2016-04-18 klockan 14:19
Men gud vad häftigt men en sån där stekhäll! Den dagen jag flyttar till hus ska jag absolut ha en sån! :)
Millan skrev 2016-04-18 klockan 19:04
Catrin: Det är verkligen häftigt och kul att laga mat på den :)
Berith skrev 2016-04-18 klockan 19:53
Jättegott och trevligt att få vara med när maten lagas på det här sättet.
Nicki skrev 2016-04-19 klockan 10:41
Jag önskar jag hade en stekhäll, perfekt om man har lite vänner över och impa lite som mästerkock! Skämt och sido, det ser fantastiskt ut som vanligt. Pad thai är en av mina absoluta favoriter, men jag har aldrig lagat det själv utan det blir lokala thai restaurangen istället... Hade varit coolt att prova dock!
Millan skrev 2016-04-19 klockan 19:15
Nicki: Förstår precis vad du menar. Man känner sig rätt kaxig och cool när man står där och lite nonchalant slänger på sakerna ;)
Det går att laga på vanligt stekjärn också, men typ 1/4 av receptet då istället. Coolhetsfaktorn uteblir dock..
Reklam:
Lämna en kommentar