Ginger Pork Wok på stekhällen serverad med ris
Sommarmatlagning när det är som bäst! Att kunna stå ute i kvällssolen och laga mat är verkligen skönt. Den här snabba vardagsrätten är både god och går snabbt som sjutton att göra. Woksåsen kan du förbereda dagen innan och ställa i kylen om du vill. Låt mig presentera; Ginger Pork Wok på stekhällen serverad med ris.
![Ginger Pork Wok serverad med ris](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_180901e.jpg)
Ginger Pork Wok
serverad med ris
till 4 portioner
500 g fläskfärs
salt
2 rödlökar
1 burk hela champinjoner delade på mitten
150 g sockerärtor/sugar snaps
olja
Woksås:
2 msk djupfryst hackad ingefära
1 msk socker
2 msk japansk soja
4 msk vatten
1/2 tsk chili flakes
2 tsk vitvinsvinäger
3 vitlöksklyftor (pressade)
till servering:
ris
grönsaker
ev. picklad rödlök
![Alla ingredienserna](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_180901a.jpg)
Som vanligt när det gäller matlagning på stekhällen gäller det att förbereda allt innan du går ut.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Woksås: Blanda ingefära, socker, japansk soja, vatten, chili flakes, vitvinsvinäger och pressade vitlöksklyftor
Klyfta rödlöken. Skölj och dela svampen. Dela sockerärtorna på mitten.
![Börja med att fräsa fläskfärsen](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_180901b.jpg)
Hetta upp stekhällen med en rejäl skvätt neutral olja. Fräs fläskfärs med lite salt på hög temperatur 3-4 min, tills den blivit lite friterad och frasig.
![Ginger Pork Wok serverad med ris](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_180901c.jpg)
Blanda ner lök och svamp. Fräs ytterligare 2-3 min.
![Ginger Pork Wok serverad med ris](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_180901d.jpg)
Tillsätt sockerärtor och woksåsen och sjud 1-2 min.
Servera med ris och grönsaker.
Vill du ha fler tips på maträtter till stekhällen?
>> Receptsamling för stekhäll och muurikka >>
Kommentarer
Berit skrev 2021-05-25 klockan 19:17
Har någon provat att använda vildsvinsfärs eller annan färs?
Millan skrev 2021-05-26 klockan 17:42
Hej Berit! Till just detta har jag inte testat något annat. Vill gärna ha något med mycket fett i, så att köttet liksom nästan friteras.
Mathias Fischer skrev 2022-01-17 klockan 18:25
Detta är den första rätten jag gjort på muurikkan.
Mycket gott och smidigt.
Tack för receptet.
/Mathias
Millan skrev 2022-01-17 klockan 18:41
Vad kul att du gillade det Mathias! Är en av mina personliga favoriter på stekhällen också!
Reklam:
Lämna en kommentar