Receptsamling för stekhäll och muurikka
Här hittar du en riktigt stor receptsamling för stekhäll och muurikka. 2016 började vi med stekhäll ute och jag ska erkänna att jag var ganska skeptisk. Visst, jag trodde att det skulle bli bra, men inte kommer vi att använda den speciellt mycket. Men jag hade fel! Den gick verkligen varm första sommaren och har fortsatt sedan dess. Så lätt att ta den lilla pannan och laga lite mat när det är vardag och sen ta den stora pannan när det är mycket folk. Kul att laga mat på den är det också!
Här samlar jag alla våra stekhällsrecept, så att ni lätt får överblick och inspiration. Har du något bra tips att dela med dig av så skriv gärna en kommentar!
Recept anpassade för stekhäll
..och på förekommen anledning. Muurikka är ett varumärke på en stekhäll. Det finns väldigt många olika typer av stekhällar, ex. GrillSymbol (som jag använder), Hällmark, PanGourmet, Dalum eller Ofyr.
Receptsamling för
stekhäll och muurikka
Högrevsburgare på stekhäll – godare än såhär kan inte en hamburgare bli!
Högrevsburgare med morots- och rödbetsslaw – ännu en variant på högrevsburgaren som blir fantastiskt god.
Pad thai på stekhäll – risnudlar och kyckling i en lyckad kombination
Pyttipanna på stekhällen med stekt ägg – att en enkel pyttipanna kan bli så gott!
Ren- och älgskavsgryta med kantareller och lingon – alltså, detta är bara så gott! Nästan så att vi ville slicka stekhällen efteråt ;)
En annan rätt som är perfekt med någon form av skav är den här på tunnbröd. Så enkelt att jag inte ens gjort ett recept, men ändå väldigt gott!
I botten: Tunnbröd
Nästa lager är: Mosad kall potatis
Kålsallad: Tunt skivad rödkål, äpple, vitvinsvinäger, honung, salt
Skav stekt i olja och smör och därefter en skvätt grädde som får puttra med. Salt & peppar.
Toppat med lingon.
Ginger Pork Wok på stekhällen serverad med ris – vardagsmat när den är som bäst! Att fläskfärs ens kan bli såhär gott!
Grekisk pyttipanna på stekhäll – Hur grekiskt detta egentligen är låter jag vara osagt, men gott är det iaf.
Yakiniku – Detta är bara såååå gott! En riktig favoriträtt på såväl stekhäll som vanligt stekjärn. Har du inte testat så borde du verkligen göra det!
Krämig risoni på stekhäll – så enkelt och snabbt att göra.
Chrisses koreanska ris-rätt – makens variant av ett matminne han hade med sig hem från Korea
Sous videad kebab på stekhällen – så härligt nördigt att kombinera sous videan och stekhällen tillsammans. Gott blir det också!
TikTok BigMacTaco – Den virala trenden som påminner om McDonalds Big Mac.
Zucchinipasta – en favorit som hängt med sedan innan vi hade stekhäll, men som blev om möjligt snäppet bättre på en stekhäll. För plötsligt kan du steka all squash samtidigt och doften av vitlöken som friteras i oljan… mm… en vardagsklassiker!
..och nu lite reklam så att jag kan betala webbhotellet:
..och där var reklamen slut! Tack för att du tittade!
Mackor och brunch på stekhällen
Grillade varma mackor på stekhäll – visst går det att göra varma mackor också.
Brunch på stekhällen – En grillad brunch till många går snabbt att få ihop.
Grilla tillbehör på stekhäll – om du behöver inspiration till lite tillbehör är det här inlägget för dig.
Fisk & skaldjur på stekhäll
Lyxig paella med saffran – skaldjur och saffran i en vinnande kombination!
Grillad chèvrefylld lax med stekt potatis – låt laxens skinn friteras i olja och njut av krispet!
I wokpannan
Kycklingwok – Lätt att förbereda till många gäster och dessutom gott.
Fish & chips i wokpannan – fritera i wokpannan är en given succé!
Pasta Carbonara – En klassisk spaghetti Carbonara går utmärkt att göra i wokpannan till stekhällen. Spaghetti kan dock vara svårt att hantera i stora mängder, så därför väljer vi att använda penne istället. Gott om plats för krämig grädde att rinna in i pastan dessutom ;)
Langos på stekhällen – Langos är en ungersk maträtt, som numera blivit en klassisk flottig rätt på svenska marknader. Det är friterad deg toppad med olika tillbehör och blir fantastiskt gott när man gör det själv!
Pannkakor på stekhäll
Surdegspannkakor på stekhällen – Jag gör smeten till mina surdegspannkakor lite tjockare, perfekt för att hälla på stekhällen. Se till att du har lite olja att steka i så blir det perfekt. Lyckliga barn och ett helt berg med pannkakor!
American pancakes a´la Café Sirap – Godare än såhär blir det inte va? Helt enkelt underbara Amerikanska pannkakor. Jag har inget mer än så att säga! Bara gör dem direkt!
Information om stekhällar
Har du några frågor kring stekhällar eller tips på bra recept så tveka inte att skriva en kommentar :) Den här receptsamling för stekhäll och muurikka är till för er läsare!
Olika stekhällar
Under sommartiderna märker jag hur sökningarna efter olika grillrecept och stekhälls-recept ökar lavinartat. Jag får också många frågor kring vilken stekhäll man ska välja. Helt ärligt, jag vet inte. Vi har som trogna läsare känner till valt att köpa från GrillSymbol. Vi har både stekhäll och wok-panna som passar till samma brännare och supernöjda med den här lösningen. Jag vet inte hur det skulle kunna bli bättre. Men, jag har inte heller testat någon av konkurrenterna och kan därför inte svara på frågor om jämförelse där mellan. Just därför vill jag tipsa om några andra sajter;
Stekman.se Oskar som driver den sajten jämför såväl priser som mått och annat smått på olika stekhällar. Så kolla gärna där om ni har jämförelsefrågor. Oskar har även skrivit ett par kokböcker speciellt för stekhäll.
www.outdoor.se/stekhall Letar du bästa pris och jämförelse på Muurikka & Hällmark tipsar jag istället om outdoor.se
Mer inspiration på Instagram
Följ Millan på Instagram för att få mer inspiration kring matlagning på stekhäll, surdegsbakande, slowcooker, odling och massa annat.
Kommentarer
Håkan skrev 2018-07-06 klockan 06:51
Härligt... kommer att följa...!
Millan skrev 2018-07-06 klockan 08:10
Vad kul Håkan! Du är så välkommen hit! Jag har massor av planer på nya saker jag ska experimentera med under semestern, så det blir nog snart påfyllt med recept här!
Marianne skrev 2019-07-11 klockan 16:29
Vilken olja är bäst att steka i?
Millan skrev 2019-07-16 klockan 17:29
Hej Marianne! Det beror lite på vad du vill, men eftersom det lätt blir väldigt varmt skulle jag rekommendera en olja som klarar höga temperaturer, ex. solrosolja eller rapsolja. En kallpressad olivolja passar bättre i exempelvis en dressing.
Nicklas Holm skrev 2021-03-07 klockan 11:42
Jättebra sida med inspiration! Bra nivå!
Millan skrev 2021-03-07 klockan 18:36
Tack Nicklas! Kul att höra att du uppskattar allt vi gjort!
Reklam:
Lämna en kommentar