Vinnare i kokboks-tävlingen
Vi säger grattis till Anna som vunnit en kokbok i Frukost-tävlingen.
Anna skrev 2016-04-10 klockan 12:42
Amerikanska pannkakor med massor av färska bär är min klara favorit. Något jag vill testa är däremot frukostmuffins med bacon i. Men jag har inte hittat något bra recept på det än.
Vi kommer att kontakta dig via mailadressen du fyllde i inom kort. Inom en vecka vill vi att du svarar, annars utser vi en ny vinnare!
Reklam:
Hyvlad sallad med fänkål och persilja
En enkel och väldigt god sallad som passar perfekt på buffe. Fänkålen ger en frisk smak och allt ser dessutom väldigt snyggt ut.
Hyvlad sallad med fänkål och persilja
detta räcker till ca 10 buffe-portioner
1-2 fänkål, beroende på storlek
5 morötter
15-20 rädisor
150 g sockerärtor
3 msk djupfryst finhackad persilja
salt
Skala och hyvla grönsakerna tunt (gärna med en mandolin) och lägg i iskallt vatten, gärna med isbitar, fram till serveringen. Detta kan du förbereda många timmar innan.
Precis innan servering, häll av vattnet. Blanda med persilja och salt och rör runt.
Reklam:
Högrevsburgare på stekhäll
Vi har inte hunnit att testa så mycket saker på vår stekhäll än, men redan är vi supernöjda. Lördagens grillmiddag blev succé och hamburgarna blev verkligen perfekta! Såhär bra har vi inte lyckats på vanliga grillen. Dessutom var det riktigt gott om plats på grillen för både burgare och tillbehör.

Kvällen middag: Högrevshamburgare med tillbehör (sallad, ost, stekt lök, paprika, gurka, tomat), pommes och ädelostsås. Tips: sysslar du med surdeg och vill göra Brioche Hamburgerbröd finns såklart recept här också!
Ädelostsås
2 dl creme fraiche
1 förpackning grönmögelost ca 250 g (ex Blue castello)
1 skvätt citronsaft
salt & peppar
Blanda ihop ingredienserna och låt stå kallt fram till servering.

Högrevshamburgare
(Vill du vara avancerad och mala eget kött, kolla in det här inlägget: Världens godaste och saftigaste burgare )
170 g kött /burgare
salt & peppar
Blanda färsen med kryddorna och gör hamburgare av dem. Krydda med lite extra peppar på toppen på varje.
Vi använder vår hamburgerpress för att göra dem lika stora och perfekt pressade, men det kan du givetvis göra förhand också.

Stek dem så att de får snygg yta men fortfarande är lite rosa i mitten. På stekhällen rinner inte fettet bort på samma sätt som på en “vanlig” grill, utan stannar på ytan och ger godare smak.

Ett fantastiskt gott tillbehör till hamburgare är stekt lök. Med en grillhäll gör du det snabbt dessutom.
Stekt lök på grillhäll
4 gula lökar
1 msk strösocker
Skala löken och skär i tjocka skivor. Blanda med socker. Fräs upp i lite olja tills löken är genomstekt.

Stekt svamp
Skär svampen i tjocka skivor och fräs tills de börjar mjukna.
Läs mer i vårt inlägg om stekhällen här: Instekning av stekhäll
eller
direkt hos GrillSymbol.
Reklam:
Bonnet Rosé
Bärig smak med inslag av röda vinbär, hallon, nässlor och blodgrapefrukt. Serveras vid cirka 8°C till fiskrätter, sallader eller till kyckling.
Källa:http://www.systembolaget.se/dryck/roseviner/reserve-de-bonnet-rose-318101
Ett syrligt rosé, helt utan den där sötsliskiga smaken många roséviner har. Perfekt inledning till vår grillkväll i solnedgången.
Reklam:
Matplanering v 15 + 16
Vecka 15
Måndag: Storkok/vegetariskt: Tinas vegetariska lasagne (länk)
Tisdag: Soppa/kött: Köttfärs- och paprikasoppa (länk)
Onsdag: Fisk: Färdigpanerade fiskpanetter, potatismos och gröna ärtor
Torsdag: rester från måndagen
Fredag: Snabbt: Ugnspannkaka (länk) med rårivna rotfrukter och bacon
Vecka 16
Måndag: Storkok/kyckling: Haremsgryta (länk)
Tisdag: Storkok/falukorv: Stroganoff smaksatt med te (länk)
Onsdag: Soppa: Slökokt Fransk löksoppa med timjan (länk)
Torsdag: Snabbt: Linssallad med korv (länk)
Fredag: Pasta: Morbergs Spaghetti Carbonara (länk)
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 138 139 140 141 142 … 597 598 Äldre inlägg »