Köttfärs- och paprikasoppa

En ganska snabblagad middag med riktigt bra smak, som dessutom blev utmärkt i lunchlådan dagen efter.

köttfärssoppa

Köttfärs- och paprikasoppa
till 4 portioner

1 gul paprika
1 grön paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

500 g nötfärs

4 msk tomatpuré
1,5 msk paprikapulver
1,5 tsk spiskummin
1,5 msk torkad oregano

1 ask körsbärstomater (ca 250 g)

8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar

3 potatisar

till servering:
bröd

Tärna paprikorna. Finhacka löken

Hetta upp lite olja i en gryta och fräs löken och pressad vitlök. Lägg i nötfärs och låt den bryna. Tillsätt tomatpuré och kryddorna.

Blanda ner de tärnade paprikorna och halverade körsbärstomater i grytan.

Häll på vatten och smula ner köttbuljongtärningarna. Låt soppan koka upp. Skala och skär potatisen i ca 1×1 cm stora tärningar. Tillsätt potatis och låt koka 10-15 minuter.

Servera soppan med bröd.

Lämna en kommentar




*