Linssallad med korv

Lite vardagsmat fylld med röda linser och kryddstark korv.

linssallad

Linssallad med korv

600 g morötter
3 dl röda linser
1 grönsaksbuljongtärning
1 rödlök

dressing:
1/2 dl rapsolja
1 msk rödvinsvinäger
1 msk senap
salt & peppar

250 g körsbärstomater
1 påse bladspenat (70 g)

3 kryddiga köttkorvar (om Chrisse lagar maten, i originalreceptet är det någon vegansk korv som ska användas)

 

Skala morötterna och skär i slantar. Koka mjuka i lättsaltat vatten. Det tar ca 5-10 minuter.

Koka även linserna mjuka tillsammans med grönsaksbuljongtärningen i en annan kastrull. Följ anvisningarna på förpackningen för bästa resultat.

Finhacka löken och skär korven i slantar. Fräs korven några minuter i lite smör för bästa smak.

Blanda alla ingredienserna i en skål och häll dressingen över. Servera direkt.

Källa: Tidningen VEGO nr 5 – 2014

Lämna en kommentar




*