Tinas vegetariska lasagne

Hos pickipicki [uppdaterat: hennes sida finns tyvärr inte kvar] hittade jag det här receptet och har länge velat testa. Men sambon som helst vill ha kött och inte gillar keso gjorde vad han kunde för att motarbeta..

vegetarisk lasagne

Vegetarisk lasagne
2 stora gula lökar, finhackade
2 stora morötter, grovt rivna

1 burk krossade tomater
2 tsk vinäger (eller 1 dl rött vin)
1 vitlöksklyfta, pressad
1 grönsaksbuljongtärning
3 msk socker
salt, peppar, örtkryddor

500 g keso

12 lasagneplattor (eller 1 -2 paket färska plattor)

2-3 dl riven ost
1 kula mozzarella
ev. mjölk

Fräs löken i lite olivolja tills den är mjuk. Häll i morötterna och fräs lite till.

I med tomater, vinäger, vitlök och kryddor, låt puttra i 10 min.

Rör i keso (får inte koka). Varva plattorna med röran i en form (vi fördelade halva mozzarellan i ett av lagren). Strö över osten. Grädda i 225 grader i 30-40 minuter (15-30 med färska plattor). Häll på mjölk om det blir torrt.

Millans kommentar? Detta blev verkligen en favorit! Med färska plattor blir den otroligt god! Till och med maken åt med god aptit och sa att detta kan vi göra fler gånger!

Uppdaterat: Den fungerar utmärkt att frysa in i lagom portioner och använda i lunchlådan.

Kommentarer

tina pickipicki skrev 2008-05-27 klockan 22:18

se där! tur för mig att den var ätbar ändå. få se nu ifall det dröjer ett halvår till nästa gång? :P

Millan skrev 2008-05-28 klockan 07:14

tina: *ler* nä, det kommer inte dröja ett halvår till nästa gång. Det kan jag lova :)

Saga skrev 2008-05-30 klockan 01:02

Kan man lägga in köttfärs där ändå, eller blir det "för mycket"? :)

Millan skrev 2008-05-31 klockan 10:34

Saga: Det kan man säkert. Men då hade jag nog uteslutit keson isåfall. Om du testar får du gärna rapportera :)

dannie skrev 2009-03-23 klockan 16:42

skulle vilja teste receptet, men bor i frankrike och hittar inte keso har. (har iaf inte upptackt den annu!!) har du nagot tips for att byta ut keson??

Millan skrev 2009-03-23 klockan 22:24

Daniel: Keso heter cottage cheese på engelska om det kanske gör letandet lättare? Ska försöka höra mig för om någon har förslag på vad man kan byta ut det mot. Jag återkommer!

Kumminosten skrev 2010-04-21 klockan 21:43

Hmmm... tänk om det kan vara den jag testade. receptet låter bekant och pickipickis blogg läser jag ju ofta och gärna... Får prova och känna efter om smaken stämmer! Gudars vad bra att du tipsade i så fall :)

Lämna en kommentar




*