Morbergs Spaghetti Carbonara

En klassisk Carbonara är inte nyttig för kilona, men ren balsam för själen ;) Det finns redan flera versioner Carbonara här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern. Lättlagad lyxmat.

carbonara

Morbergs Spaghetti Carbonara
till 4 portioner

400 g spagetti

250 g rimmat sidfläsk
3 dl riven parmesanost
2 dl vispgrädde
3 nypor finmalen svartpeppar
1 nypa salt
4 äggulor

Koka spagettin enligt anvisningarna på paketet.

Skär under tiden fläsket i små bitar eller strimlor och stek det knaprigt i en stekpanna. Ta upp och låt fettet rinna av på hushållspapper.

Vispa ihop parmesanost och grädde.

Häll av kokvattnet från pastan och blanda ner fläsket och ost- och gräddblandningen. Rör runt tills konsistensen blir krämig.

Peppra rikligt, salta eventuellt och servera genast med äggulor i skal.

Källa: http://www.vinochmatguiden.se/recept/per-morberg/spaghetti-carbonara

majscarbonara och carbonara på stekhäll murika

Gillar du detta så tror jag även att du kommer gilla den här Majscarbonaran, som blir väldigt bra även dagen efter i lunchlådan.

Har du möjlighet att laga mat ute så är den här Carbonaran på stekhällen något av det godaste som finns!

Lämna en kommentar