Brioche Hamburgerbröd
Sommartiderna närmar sig och med det vår “Hamburgersäsong”. Det här året vill jag få till de där perfekta Brioch-bröden som är så goda att man nästan inte vill ha hela burgaren. Hittade ett recept hos The Perfect Loaf – Brioche Hamburger Buns. Tänkte att detta kan jag utgå från och sen experimentera vidare. Men faktum är att jag inte vet vad jag ska förbättra, dessa blev perfekta enligt mig. Så fluffiga och goda!
Då jag vet att många har problem med recept på engelska så kommer här helt enkelt bara en översättning och förenkling av originalreceptet. Underlättar om du har lite surdegsvana för att hänga med här.

Brioche Hamburgerbröd
till 10 stycken
278 g vetemjöl special
185 g vetemjöl special eller annat lite mer fullkornsaktigt mjöl. Jag använde ett manitoba-mjöl.
46 g socker
148 g mjölk
185 g bubblig surdeg
185 g ägg, ungefär 3-4 stycken
10 g salt
162 g osaltat smör
Pensling:
ägg + gnutta salt
frön (sesamfrön, vallmofrö)

Blanda mjöl, socker, mjölk, surdeg och ägg. Låt stå 1 timme.
Blanda i resten av ingredienserna, gärna i maskin ca 5 minuter.
Sen är det dags att jäsa. Ca 3-4 timmar jäsning med 3-4 vikningar i början.
Ställ degen i kylen över natten.
På morgonen formar du bullar som får jäsa ungefär 2 timmar till.
Pensla med ägg och strö över frön, ex. sesamfrön som på bilderna.
Baka i 220 grader 25 min.
Källa: The Perfect Loaf

Alltså.. dessa burgare.. Det blir nog inte bättre än såhär!
> Receptet på de pankopanerade potatisarna hittar du här >>
Reklam:
Skrivet av
Kom igång och baka med surdeg! Recept och tydliga bilder.
Receptsamling för slow cooker/crock pot
Receptsamling stekhäll och muurikka
Allt du behöver veta om att laga pizza! Recept, inspiration och tips.
Recept och inspiration till Thermomix
Recept med gröna sköna ärtor
Squash/Zucchini-recept
Recept med pumpor
Recept med värmande soppor
Grytrecept
Fisk & skaldjursrecept
Karins favoritmornar - vårt favoritbröd!
Tunnbrödsspecial - den perfekta picknickmaten!

Lämna en kommentar