Glöggfest – 2014

Varje år i december så har vi en glöggfest tillsammans med våra vänner. I år blev vi en rätt bantad skara då många föll bort i sista stund p.g.a sjukdom. That’s life och vi får ta nya tag nästa år.

Som alltid har jag en oändligt lång lista med saker jag vill testa och allt som oftast så hinner jag inte med ens hälften av grejerna. December månad är hektiskt helt enkelt.

Några favoriter har jag som bara måste finnas med och dessa gör jag år efter år. I år var det mest nya julgodissorter som gjorde entré på banan.

Glöggmingel

Knäckepizzan från i fjol hade jag tänkt göra även i år så att man fick något salt samt något som det var lite crunch i att äta, men det fick stryka på foten när det blev tidsbrist.

I stället blev det den rostade pepparkakan med västerbottenröra och rostade parmachips, nytillskottet i år blev även att den rostade pepparkakan fick sällskap av brieost och lite citrusmarmelad.

Skurna pepparkakor är ett måste för mig och så även i år. Till detta finns det en röra med lingon och en med syltad ingefära samt en romrussinfärskost. Grönmögelosten glömde jag helt av att ta fram.

Bacondadlarna är också ett måste samt givetvis min Rocky Road. Själv kör jag på varianten med sötad kondenserad mjölk då jag vill ha den lite mjukare än varianten som bara är baserad på choklad.

Rocky Road och Tomtefudge

Sedan blev det Limefudge, Tomtefudge och Pepparkaksfudge. Pepaprkaksfudgen bygger på samma recept som tomtefudgen men jag tog årets smak på skumtomtarna som var just pepparkaka. Så utpräglad pepparkakssmak vet jag inte om jag tyckte att det blev. Helt okej, men inte som förra årets hit med romrussin.

Nutellafudge och Fudge med tranbär och syltad ingefära

Årets två stora nyheter blev Nutellafudgen som sedan halva Sverige verkade göra inför julen och sedan Fudge med smak av tranbär och syltad ingefära.

Rostad pepparkaka

Detta är en favorit som har hängt med i några år nu. Jag gillar verkligen smaken av pepparkaka och sedan toppingen. Det blir helt enkelt en väldigt god kombo!

Receptet hittar du >>här<<

Instagram - Saltpeppar_Maria

För er som följer mig på Instagram så såg ni lite bilder redan från kvällen och kvällens favoritglögg blev faktiskt Per Morbergs Roséglögg 2,2%. Det hade jag inte trott men den föll oss verkligen alla i smaken.

Glöggmingel

Detta blev min tallrik för kvällen. Gott var det och nu funderar jag som bäst på vad jag ska servera nästa år. ;-)

Kommentarer

Elva skrev 2015-01-11 klockan 16:15

Mysigt! Ser alltid så himla trevligt ut att duka upp plockbuffé sådär. Mitt kök brukar dock sällan vara lika rent och fint, haha. :-D

Marie skrev 2015-01-11 klockan 18:40

Så många läckerheter du gjort. Man blir sugen på att testa alla nästa år men som du skrev så gäller det att inte vara alltför mycket tidsoptimist.

Maria skrev 2015-01-12 klockan 16:46

Elva: Fick köra ett ryck precis innan och röja upp det värsta. Inte så trevligt för gästerna om de möts av ett gigantiskt diskberg. Marie: Får planera ännu bättre för att få med alla saker nästa år, eller helt enkelt inse att man ändå inte orkar hur mycket som helst. :)

Lämna en kommentar
Reklam: