Limefudge

Ingredienser:
50 g marsmallows (jag har använt mig av minivarianten, men stora fungerar nog också men klipp i så fall isär dem till mindre bitar)
2 dl socker
1 dl vispgrädde (fungerar lika bra med magrare varianter, själv använde jag Kelda Mellangrädde som är 27%)
50 g smör
150 g vit choklad med Lemon Lime smak

Gör så här:

1. Klipp marsmallowsarna i mycket små bitar, (om du inte kör med minivarianten, då behöver du inte klippa alls), blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält.

2. När allting har smält så fortsätt du att småkoka i 10 minuter under omröring.

2. Hacka chokladen och rör i den och rör tills massan blir blank.

4. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare.

5. Häll upp massan i en smord form, ca 20 x 30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar.

Marias kommentar:
Jag slår in mina i smörpapper och förvarar dem sedan i kylskåpet. Lite beroende på hur stora bitar du gör, men det blir ca 30 st. Orginalreceptet innehåller enbart vanlig vit choklad. Det är enormt gott det också!

Ursprunglig källa: Dansukker, men modifierat av mig.

Kommentarer

Julia skrev 2008-12-20 klockan 11:06

Detta skall testas ikväll! =)

Annika skrev 2008-12-20 klockan 13:01

Åh! Låter smarrigt. Själv gjorde jag en variant igår med skumtomtar ist. för marshmallows och så vit choklad utan lime. Barnen älskar dem men jag tror att jag själv skulle föredra din variant. Ska testas!

Jennie skrev 2008-12-22 klockan 00:05

Det här verkar himla gott! :-)

Cutecakes/Paulina skrev 2009-05-28 klockan 09:56

Härlig blogg du har, och vilket syndigt gott godis, blir mycket frestad att testa!

Anneli - Dear Sugar Rush skrev 2009-08-13 klockan 22:43

Gud vad gott det lät! Måste testas.. kanske i/på cupcakes..? :D /Mvh Anneli

Maria skrev 2009-08-14 klockan 07:56

Anneli: Möjligen kan du lägga i en bit i dina cupcakes, men att ha det som glasyr kommer inte fungera. Denna fudge blir nämligen hård när den stelnar!

Lämna en kommentar




*