Romrussinfudge

Romrussinfudge

Vad jag gjorde av mina skumtomtar med Knäcksmak? Hittade följande recept hos Jennie och det blev lösningen för att slippa slänga dem i komposten.

Ingredienser:
1 påse skumtomtar med knäcksmak (100 g)
2 dl socker
1 dl vispgrädde
2 msk rom
50 gr smör
100 gr hackad vit choklad
1 dl russin

Gör så här:
1. Klipp isär skumtomtarna i småbitar, blanda dem med smör, socker och vispgrädde i en gryta. Värm på svag värme tills allt är smält.

Knäcktomtar på väg att bli romrussinfudge

2. Ha i romen och låt allting fortsätt att småkoka i 10 minuter till under omröring.

2. Hacka chokladen och rör i den och rör tills massan blir blank. Ha därefter i russinen.

Vänd ner russinen

4. Tag grytan av värmen och rör tills massan blir svalare och ljusare.

5. Häll upp massan i en smord form, ca 20 x 30 cm. Låt massan stelna, skär därefter i bitar.

Romrussinfudge på väg att stelna

Källa: Jennie Benjaminsson

Marias kommentar:
Numera häller jag upp min fudge i en avlång brödform som jag har fodrat med ett bakplåtspapper. Låter sedan fudgen få svalna innan jag ställer in den i kylen. Jag skär inte så jättestora bitar så den är rejält söt och du orkar inte äta några stora bitar. Tillsammans med romen och russinen så blev detta en oerhört god fudge! En klar vinnare i 2013-års version av julgodisracet!

Kommentarer

Julia skrev 2013-12-05 klockan 12:30

gud så gott!

Maria skrev 2013-12-05 klockan 14:44

Julia: Prova! Det blev verkligen supergott! Dock är det vuxensmak på dem så jag tror inte några barn kommer kasta sig över dem direkt.

Lämna en kommentar




*