Vinnarna i Pizza Hut-tävlingen
Det var verkligen inte lätt att enas om vinnarna i den här tävlingen! Så många goda förslag som tävlade med kombinationer vi aldrig ens tänkt på. Men till slut så fick vi ihop tre vinnare, som vardera vinner ett presentkort på 300 kr.
Vi kommer att kontakta er via mailadressen ni fyllde i inom kort. Inom en vecka vill vi att ni svarar, annars utser vi nya vinnare!
Familjen Karlsson skrev 2015-09-30
Jag kommer aldrig glömma pizzan vi blev bjudna på i fjällen. Efter en dag med skoterutflykt, längdskidor och korvgrillning satt vi, hela familjen med röda äppelkinder och tinade fötter i raggsockor och blev bjudna på pizza bakad i vedeldad ugn. Den var fylld med hemgjord tomatsås, renfile, knaperstekt bacon, rödlök, gula kantareller och västerbottensost och utklickade duttar med pepparrotsost (färskost). Allt toppades med en ruccolasallad och körsbärstomater. Pizzapoesi. Magiskt!
Berith skrev 2015-09-21
Åhh vad Star of Flavors ser god ut! Det skulle vara gott och trevligt att få testa! Min favorittopping på en frasig tunn botten är parmesanost och mozarella. Sen vill jag gärna ha lufttorkad skinka, rucola och solmogna tomater ovanpå det.
Johanna Westring skrev 2015-09-23
Jag har två favoriter, den ena är med rikligt med mozzarella och efter gräddning parmaskinka och ruccola. Den andra är smörfrästa trattkantareller med lök och vitlök toppad med en stark lagrad ost, typ Västerbottenost!
Tack till alla som ville vara med och tävla!
Reklam:
Spiralskurna grönsaker
Kul att ni blev så nyfikna på våra spiralskurna grönsaker från omelett-inlägget förra veckan :)
Ett litet roligare sätt att servera “råriven” squash eller morötter till maten. ICA säljer Morotspasta och zucchinipasta, vilket är precis samma sak som detta, fast för långt under halva priset.
Ni ser i bakgrunden hur en morot respektive en squash ser ut efter en runda i “pennvässaren”.
Läckert va :)
Här är förresten en film som visar hur den fungerar.
15% rabatt hos KitchenTime
Och nu till den roliga överraskningen. Jag har varit i kontakt med Kitchen Time som säljer dessa och de vill ge alla Salt&Peppars läsare 15% rabatt om ni är intresserade av att skaffa en egen. Lägg din order som vanligt och använd rabattkoden SALTPEPPAR, för att få dina 15% på spiralskäraren. Gäller t.o.m 2015-10-18.
Finns att köpa hos kitchentime.
Reklam:
Veckomatsedel vecka 40
Måndag: Spagetti och köttfärssås
Tisdag: Raggmunk i långpannan
Onsdag: Äter inte hemma
Torsdag: Skoljogg på kvällen så en korv med bröd där är troligt! ;)
Fredag: Tacosoppa med nybakat bröd
Lördag: Lövbiff á la Vodka med pasta Penne
Söndag: Bamsebiff med kokt potatis, lingon och inlagd gurka.
Marias kommentar:
Sjukdom i kombination med en hårddisk som gick och dog så har det inte blivit mycket bloggat. Just nu har jag gjort konstgjord andning på min hårddisk men ett byte måste ske pronto.
Dottern körde en vecka med hög feber som sedan visade sig bli en öroninflammation. Därefter åkte jag på en omgång och tappade rösten och fick bihåleinflammation. Livat värre här hemma har det varit med andra ord.
Men nu tar vi nya tag och hopppas att vi kan fullfölja en någorlunda normal matvecka. ;-)
Reklam:
Fransk och Amerikansk omelett
Vi fortsätter på omelett-temat från förra inlägget, där vi skrev om en ugnsomelett med sommargrönt. Vet du vad skillnaden på en Fransk och en Amerikansk omelett är? Svaret är faktiskt ingen större skillnad, det handlar enbart om smöret. Däremot blir jag faktiskt inte klok på vilken som ska fräsas i ordentligt med smör och vilken som inte ska, för det beror helt på var du läser. Hur som helst, vi äter rätt mycket omeletter här hemma. Det går snabbt att göra och fungerar till såväl lunch som middag, som i lunchlådan.
Här kommer lite omelett-inspiration från oss.
Grundrecept
3 ägg blandas ihop med salt & peppar. Smält smör i ett stekjärn och häll i äggblandningen.
Fransk omelett serverad med brie, salami, oliver och en råkostsallad med squash, olja och kryddor.
Amerikansk omelett serveras med stuvade majskorn
Stuvade majskorn – snabbvarianten
1 msk smör
1/2 vitlöksklyfta
chiliflakes
1 burk majskorn
1 dl grädde
redning (finns många varianter, antingen bara mjöl + lite vatten/mjölk eller maizena-varianter)
persilja
Häll bort vätskan från burkmajsen och skölj. Fräs finhackad vitlök och chiliflakes i smör. Tillsätt majskornen och grädde och låt puttra en stund. Red av så att det blir lite tjockare. Krydda med persilja.
Själv så blandar jag gärna lite mjölk/grädde i smeten, ungefär 1 msk/ägg. Sen steker jag bara på ena sidan och lägger massa smaskig ost på ovansidan som får smälta med.
Recept och serveringsförslag på omelett >>
Fler omelett-tips
Krämig sparrisomelett med ädeloströra
Snabb ugnsomelett
Omelett med små färska rödbetor
Omelettpaj med kassler och squash
Omelett med potatis och sparris
Reklam:
Ugnsomelett med sommargrönt
Har du potatis över från gårdagen är detta en riktigt bra rätt att använda dem till. Vad det gäller grönsakerna så bara släng ner vad du tycker om. En perfekt “rensa kylskåpet på grönsaker”-rätt. Eftersom den är vegetarisk och det inte är något dyrt kött i rätten kan du istället lägga pengarna på någon riktigt god ost.
Ugnsomelett med sommargrönt
till 4 portioner
500 g potatis
1 bunt sparris
1 broccoli (ca 250 g)
100 g salladsärtor
150 g färdiga bondbönor
4 salladslökar
10 ägg
persilja
150 g riven ost (någon med riktigt mycket smak, gärna getost)
3 msk olivolja
Skala och skär potatisen i 5 mm tjocka skivor. Koka tills de är nästan klara. Undertiden, skär sparris i bitar (ca 4 cm), broccoli i mindre buketter och skiva salladslöken. När potatisen är klar kokar du sparris och broccoli nästan färdiga de också.
Sätt ugnen på 200 grader. Häll olivolja i botten på en form. Lägg den skivade salladslöken i formen och ställ in i ugnen några minuter, så att löken börjar mjukna. Lägg i potatis och resten av grönsakerna.
Vispa äggen och blanda med hackad persilja. Häll blandningen i formen. Toppa med riven ost. Ställ in i ugnen ca 20 minuter, tills äggstanningen är fast.
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 162 163 164 165 166 … 598 599 Äldre inlägg »