Stars of Flavor och tävling
Jag har inte ätit på Pizza Hut sedan jag gick i högstadiet. Jag vill ibland gärna tro att det inte var såå längesedan, men det är det. Allt jag minns var tjocka bottnar och buffé. Ingen höjdare i min värld, så därför har jag inte heller haft någon större önskan att återvända. Men deras nya Star Pizza verkade spännande och deras nya fina restaurang i Fosie (Malmö) har jag bara hört gott om, så det var väl dags att ge Pizza Hut en ny chans.
Jag började med en liten förrättssallad, där man fick ta hur mycket man ville för 29 kr. Fräsch och fint!
Prosciutto
Mozzarella, soltorkade tomater. Toppas med prosciutto, ruccola och parmesanost efter gräddning. 241 kr till oss båda.
Star of Flavors har en pizzabotten bestående av åtta stycken trianglar. Varje triangel är fylld av färskost med smak av färska örter. Toppingen väljer man själv, utifrån det vanliga sortimentet. Pizzan finns bara i storleken Large (2-4 personer), och kostar från 180 kronor.
Jag blev verkligen förvånad för den här pizzan var riktigt god! Jag uppskattar den tunna goda bottnen och de goda smakerna.
När det väl var dags för dessert orkade vi egentligen inte. Ska erkänna att Chrisse och jag inte åt upp hela pizzan.. Men lite dessert är väl aldrig fel, så vi delade på en klassisk Banana Split. Tyvärr glömde de kexet, men bortsett från det så var även denna god.
Banana Split
Glassarnas glass innehåller banan, glass, rikligt med vispad grädde, chokladsås och frasigt kex.
Om Star of Flavors
Star of Flavors kommer att finnas på Pizza Hut-restaurangerna till och med den 18 oktober.
Tävling
Vill du också testa nya Star of Flavors? Tre vinnare får presentkort på vars 300 kr!
Allt du behöver göra är att kommentera på detta inlägg och berätta vilken din favorittopping på pizza är.
Senast den 1 oktober 2015 kl 08.00 vill vi ha din kommentar. Därefter utser representant för Pizza Hut samt Salt&Peppar vinnaren, som kontaktas via mail. Har du inte svarat på mailet inom en vecka kommer vi att utse ny vinnare. Vinnarna kommer att presenteras här i bloggen.
Reklam:
Marockansk kycklinggryta
Det är snart dags att ta tag i det här med alla härliga köttgrytor och höstrusk. Vi värmer upp med en Marockansk kycklinggryta som får puttra i crockpotten. Har man ingen slow cooker går det lika bra att göra i vanlig gryta, fast låt den inte koka lika länge då.
Marockansk kycklinggryta
1 kg kycklingfile
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
2 morötter
150 g torkade aprikoser (dessa puttrar sönder helt, så vill du ha i lite hela bitar, lägg till ytterligare och lägg ner på slutet så att de precis blir varma)
3 dl vatten
5 msk tomatpure
1,5 tsk strösocker
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 tsk malen ingefära
1,5 tsk kanel
1 msk kycklingfond (eller 1 smulad tärning)
salt & peppar
till servering:
ris
grönsaker
Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Skär morötterna i slantar och lägg i. Lägg i övriga ingredienser utom kycklingen och rör runt.
Putsa kycklingfileerna och dela i halvor. Lägg dem i grytan och blanda.
Sätt igång grytan på låg i 8 timmar.
Källa: Receptet kommer ursprungligen härifrån, men vi har inte kunnat låta bli skriva om det lite.
https://lindalagerstrand.wordpress.com/2015/05/20/marockansk-kycklinggryta-i-crockpot/
Reklam:
Matlådan – kokboken för ett smartare liv
Äntligen en kokbok med vettiga recept för lunchlådan. Annika Mogensen, Henrik Lyberg och Ann-Sofi Rosenkvist är personerna bakom boken.
Dels är boken snygg. Men den innehåller även smarta tips för hur man ska tänka kring sina lunchlådor.
Boken är indelad i olika kategorier:
Grönt (vegetariskt), Klassiker, Långkok, Lyx, Kallt och Sött.
De flesta av recepten verkar vara enkla att laga och blir till flera lådor.
Tummen upp från mig för den här boken. Den kommer definitivt att användas för att planera de eviga lunchlådorna. Vi återkommer senare med provlagning från boken :)
Matlådan – För ett smartare liv
120 sidor
ISBN 978-91-7469-130-6
Reklam:
Ginjer droppar
Vi brukar köpa ingefära och frysa in för att använda till matlagning. Nu finns det en ny variant, nämligen ingefärsdroppar.
Extraktet som används av Lemon Pharma kommer från certifierade ekologiska jordbruk. Detta säkerställer en produkt utan oönskade gödningsmedel eller bekämpningsmedel, och ser till att de värdefulla aktiva substanser, gingerol och shogaol förblir mycket koncentrerade. Genom att kombinera ingefäran med en mild eterisk apelsinolja, även från ekologiskt jordbruk högsta kvalitet, bevarar ingefäran sin angenäma smak.
Källa: medföljande reklambroschyr
Vi har testat dropparna och tycker att det är ett bra komplement till den frysta ingefäran. Dropparna är främst smidiga när man snabbt ska göra en marinad, dressing eller smoothie.
Vi testade även att smaksätta den här “anti-förkylningssoppan” med dropparna och det fungerade bra.
Mer info om dropparna finns här:
http://www.limepharma.dk/
Reklam:
Snabb strimmelgryta med lök
4 portioner
Ingredienser:
500 gr skinka
150 gr purjolök
2 st rödlökar
1,5 msk kalvfond
2 dl Crème fraiche – franska örter
1 dl mjölk
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Gör så här:
1. Skär köttet i strimlor.
2. Ansa och strimla purjolöken.
3. Skala och skär rödlöken i klyftor.
4. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg åt sidan.
5. Fräs purjolök och rödlök, ha i fonden, crème fraiche, mjölk, salt och peppar. Låt koka ca 5 min under lock.
6. Servera med ris, gryn eller potatis.
Källa: Arla
Marias kommentar:
Bytte ut köttbuljongtärningen mot kalvfond i stället då det var det jag hade hemma. Det går snabbt att göra denna gryta och det smakar helt okej. Serverade med klyftpotatis och rårivna morötter idag. Mer grönsaker behövs helt klart då det bara är lök i grytan så ta det tillbehör till som du gillar och tycker om.
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 163 164 165 166 167 … 598 599 Äldre inlägg »