Omelettpaj med kassler och squash

Så var det dags att använda upp det sista av julskinkan, givetvis i kombination med squash. Resultatet blev en lättlagad omelettvariant.

Omelettpaj med kassler och squash
till 4 portioner

500 g kassler
2 squash (ca 500 g)
smör
örtkryddor

äggstanning/omelett:
4 ägg
4 dl mjölk
salt

topping:
50 g smör
1,5 dl vetemjöl
1 dl riven lagrad ost

tillbehör:
sallad

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär kasslern i bitar. Halvera squashen och skär i halvmånar. Stek kasslern i lite smör och krydda med blandade örtkryddor. Ta upp kasslern och lägg i en form. Stek squashen i omgångar i lite smör, bara precis så att den börjar mjukna lite. Lägg i formen.

äggstanning/omelett: Vispa ihop ingredienserna och häll i formen. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

topping: Rör ihop ingredienserna till toppingen. Lägg överst i formen och ställ in ytterligare 10 minuter så att smulorna får fin färg.

Servera med en sallad.

Kommentarer

Malin skrev 2011-07-20 klockan 11:06

Kassler eller julskinka? :P

Millan skrev 2011-07-20 klockan 11:53

Malin: Vilket du vill :)

Lämna en kommentar




*