Veckomatsedel vecka 48

Man skulle nästa kunna tro att vi har slutat att äta här hemma då det inte kommer några recept ifrån mig och inte ens en ynka veckomatsedel på månader. Så är inte fallet, men den här hösten har varit enormt intensiv med väldigt mycket jobb för oss båda och det i kombination med tidsbristen som uppstår i köket då samt en dotter som tycker mat är allt annat är roligt i perioder har gjort att det mest har snurrat runt gamla vardagsklassiker här hemma.

Nu ger jag mig i kast med att försöka planera upp de sista veckorna fram till jul för att vi ska få lite rotation på vad vi äter samt att vi måste börja tömma frysen. Jag är en hamster av stor dignitet och har två överfulla frysar. Måste med andra ord ta till vara på dels de matlådor som finns där, men även kött, kyckling, kassler, färs etc. som finns där så att de inte blir dåligt.

Måndag: Fyllda nötfärsbiffar med rostad potatis och morötter
Tisdag: Pytt i panna med rödbetor
Onsdag: Äter inte hemma
Torsdag: Köttfärsfrestelse
Fredag: Kycklingpaj med sallad
Lördag: Helstekt fläskytterfilé, vitlöksfrästa champinjoner, potatisgratäng och rödvinssås.
Söndag: Sötsur gryta med ris

Marias kommentar:
Köpte på mig ett storpack med köttfärs då det var extrapris som jag måste göra någonting med. Fyllda biffar går alltid hem samt att de är tacksamma att frysa. Köttfärsfrestelsen sköter sig själv i ugnen när den väl står där och det fungerar utmärkt att värma i micron dagen efter. Har färdig kycklingpaj i frysen så det blir perfekt att ta upp det på fredagen när orken inte alltid är på topp efter en jobbvecka. Tror nog vi ska få i oss middag även den här veckan! ;-)

Vad har ni för nödraketer när tiden och orken inte riktigt är på topp?

Lämna en kommentar
Reklam: