Salt&Peppar fyller 20 år

Det hela började våren 2004 med samma fråga som de flesta brukar ställa sig:
– Vad ska vi ha till middag idag?

Det var 20 år sedan. Det har hänt väldigt mycket under de här åren, men jag skriver fortfarande recept. Jag testar, nästan maniskt, nya saker, ändrar, fixar och skriver ner. Jag fotograferar och fixar med hemsida. Tänk.. 20 års samlade recept finns här som en guldgruva!

Jag har skrivit långt över 2000 recept/inlägg, och fotograferat dessto mer.

Mina favoritrecept

Den som besöker Salt&Peppar oftast är nog faktiskt jag själv. Här finns verkligen alla recept vi lagar hemma. Det är här jag letar inspiration till veckans middagar, det är här jag hittar tillbaka till mina favoriter. När bloggen fyllde 12 år gjorde jag en sammanställning av allt som hänt (det kan du läsa här >> ). Men det är kanske dags att jag delar några av mina nuvarande favoritrecept.

bilder till favoritrecept

Surdeg, surdeg och åter surdeg! Sedan pandemin är jag fast i surdegsträsket och mängden recept jag skrivit och försök jag gjort är så många att jag tappat koll. Men surdegssamlingen är ett bra tips här inne. Sysslar du inte med surdeg så är nog detta mina favoriter annars Nattjästa fröfrallor med riven morot eller Karins.

Lasagnette – vår nya familjefavorit

Gräddbakad spetskål och lax med dill

foton på favoriträtter

Ravioli med brynt timjansmör, pumpa, spenat och feta – när det är pumpasäsong är denna rätt ett måste för mig! Så otroligt gott med den söta pumpan och salta fetaosten!

Lussekatter – och jag kan ju inte göra en sammanställning utan att nämna världens bästa recept på lussekatter, även om det känns lite felplacerat såhär i mars!

Kinesisk kycklinggryta med jasminris – ännu en familjefavorit som är supergod!

Matig sallad med krossad potatis och parmesandressing

..åå det är så svårt att försöka begränsa sig när man väl kommit igång! För den här sommarfavoriten måste jag ju också nämna! Godaste sommarmaten jag vet! Matig sallad med krossad potatis och parmesandressing!

mest sökta recept

Mest besökta recept

Vad mina favoriter är stämmer inte riktigt överrens med vilka recept som får mest uppmärksamhet, så kanske kan vara lite kul att veta vilka recept ni besökare oftast surfar in på.

Receptsamling för Stekhäll / muurikka – inte konstigt att denna samling hamnar på topplistan. Massor av mina personliga favoriter finns här också.

Världens godaste surdegspizza – bättre än såhär blir det faktiskt inte. Så det här inlägget förtjänar verkligen sin plats!

Korv i termos – Jag kan inte förstå det, men detta är ett av mina mest besökta inlägg :)

Jag trodde aldrig att mitt liv skulle kretsa så mycket kring mat som det gör. Men det är faktiskt fantastiskt!

Så, nu vill jag gärna veta;

Har du hittat något nytt favoritrecept här?

Gör mig glad genom att skriva en rad och berätta! Och följ mig gärna på Instagram också:

https://www.instagram.com/saltpepparse/

Lämna en kommentar
Reklam: