Korv i termos – bästa utflyktsmaten

Jag har inte bloggat om detta tidigare, för jag tänkte att “alla” vet säkert redan. Men varje gång vi är i skogen tillsammans med folk så är det någon som utropar – oj vad smart. Så det är nog dags att skriva ett blogginlägg om detta.

Värm termosen genom att hälla i kokande vatten och låt stå en stund. Häll ut och tryck ner korven (jag brukar inte förkoka). Häll på nytt kokande vatten. Färdigt :)

Sen är det bara att servera med bröd. Tänk på att ta med en tång också, så att du får upp korvarna utan att bränna dig på vattnet.

Kommentarer

Ebba Andersson skrev 2021-02-09 klockan 15:39

Hur länge kan korven vara i det andra vattnet sen utan att de blir för överkokta ?

Millan skrev 2021-02-10 klockan 09:57

Ebba: Det var en bra fråga.. Jag har haft korv i termos upp till 5 timmar utan problem. Längre än så har jag aldrig testat.

Ansi skrev 2022-07-27 klockan 22:41

Vad för slags korv? Blev inte alls bra att stå i vatten i ett par tinnar med Denniskorv tyckte jag.

Millan skrev 2022-07-28 klockan 08:00

Ansi: Jag brukar köra Wienerkorv och det blir alltid bra. Jag har dålig koll på Denniskorvar, men är det inte så att det är skinnfria korvar? Kan det vara så att de inte bli bra när de ligger i vatten?

lucas andersson skrev 2022-10-24 klockan 15:25

Väldgt intressant!

Lämna en kommentar
Reklam: