Matig sallad med krossad potatis och parmesandressing
Den här salladen gjorde vi första gången förra sommaren (2017), men jag kom inte riktigt ihåg hur jag gjorde. Mitt något luddiga minne säger mig att vi fått något liknande i Linas matkasse, men jag minns inte riktigt och jag kan inte hitta receptet heller. Oavsett var receptet/inspirationen kom från så är det här min favoritsallad för tillfället och vi har gjort flera varianter på den där vi bytt ut kräftstjärtarna mot räkor eller knaperstekt bacon. Matigt, fräscht och gott! Låt mig presentera Matig sallad med krossad potatis och parmesandressing. En säker succé varje gång vi bjudit på det!
Matig sallad med krossad potatis och parmesandressing
till 3 portioner
750 g småpotatis
olja
salt & peppar
1 Cosmopolitansallad (ca 200 g)
1 burk kräftstjärtar ca 400 g (avrunnen vikt 170 g)
200 g småtomater
Parmesandressing:
1 dl, ca 40 g finriven parmesan
0,5 – 1 vitlöksklyfta
2 dl rysk yoghurt
0,5 msk dijonsenap
salt & peppar
till servering:
extra parmesan
salt & peppar
Sätt ugnen på 250 grader.
Lägg potatisen i en ugnsform (dela eventuellt stora potatisar) och blanda med olja, salt och peppar. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter, eller tills potatisen klar.
parmesandressing: blanda parmesan, pressad vitlök, yoghurt, senap, salt och peppar i en stor “salladsskål”. (Detta är mest för att spara disk, för du kommer att blanda ner det andra direkt i detta.)
Skär salladen i mindre bitar. Halvera tomaterna och häll av kräftstjärtarna. Blanda ner allt i bunken med dressingen.
Krossa den rostade potatisen och ringla över olivolja.
Servera genom att lägga potatis på varje tallrik och toppa med sallad och extra parmesan.
Reklam:
Lämna en kommentar