Tillfällig placering av pizzaugnen
Så kom äntligen pizzaugnen från grillkung.se, men tyvärr kom inte våren med den. Jag har planer på ett utekök där den ska vara, men jag vill inte vänta tills jag har tid att bygga hela köket. Så det behövdes ett tillfälligt hem för den. För den är, utan att överdriva, ganska tung och inget man enkelt flyttar runt.
Så vi valde en del av trädgården som kändes okej och började bygga en grund med stenar. Det bästa hade såklart varit att bygga i ståhöjd direkt, men det hade vi inte sten hemma till. Men här är grunden.
Ugnen består inte av speciellt många delar, utan det är mest skorstenen som ska skruvas på.
Och veden ska huggas.. men nu är vi redo :)
Ugnen finns här: https://www.grillkung.se/produkt/forno-allegro-by-edil-planet-nonno-pepe
Reklam:
Vedeldad pizzaugn
Som jag gått och velat och funderat. Vad vill jag egentligen ha och hur många pizzor kan en människa egentligen äta?
Men så kom jag i kontakt med Sebastian på Grillkung.se. Han talade sig varm om sin vedeldade Forno Allegro. Hade jag bott nära hade jag fått komma förbi och testa, men nu löste vi det genom att jag får låna hans ugn istället. Så den här sommaren blir det vedeldat! Yeha! Så får vi se hur mycket jag egentligen använder den och om vedeldat är rätt för oss.
Så, häng med i sommar, både här i bloggen och på Instagram så får ni se allt kul jag tänker hitta på :)
Bilden här nedan är inte min, men så är tanken att det kommer att se ut senare..
Vad sägs om:
* bakbord på 60×60 cm
* 40 mm äkta vulkansten från Etna på Sicilien
* 100% rostfritt stål
Källa information och fotot ovan: https://www.grillkung.se/produkt/forno-allegro-by-edil-planet-nonno-pepe
Reklam:
Morotssoppa med karamelliserad lök som grund
Den här Morotssoppa med karamelliserad lök som grund ser kanske inte mycket ut för världen. Gjorde storkok av den en helg och sparade för att äta senare i veckan. Tog först inte ens foton när jag la upp maten, för jag tänkte att det här blir som vanliga morotssoppor och inget jag ska blogga om. Men oj så fel jag hade. Den här karamelliserade löken som grund satte en helt annan sötma till soppan än jag trott. Bästa morotssoppan någonsin! Söt och len i smaken! Såväl 1-åringen som övriga familjen åt glatt av denna.
![Morotssoppa med karamelliserad lök som grund](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_230210.jpg)
Morotssoppa med karamelliserad lök som grund
2 stora gula lökar
3 msk olja
500 g morötter
25 g potatis
1 dl selleristjälkar (ca 1 stjälk)
7 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt & peppar
innan servering:
spä soppan med mer vatten/mjölk/grädde/creme fraiche, beroende på hur du bäst tycker om din soppa.
till servering:
bröd
![Morotssoppa med karamelliserad lök som grund](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190305a.jpg)
Skala löken och skiva tunt. Fräs upp i olja och sänk sedan värmen och låt fräsa i nästan en timme, under omrörning. Det kommer knappt bli något kvar av löken, mer än gyllene söta småbitar.
Skala morötterna och skär i slantar. Skala potatisen och tärna. Skiva selleristjälkarna. Lägg ner i grytan och låt fräsa med i några minuter. Blanda väl med löken.
Häll på vatten och buljongtärning. Låt koka tills allt är mjukt, ca 20 minuter.
![Morotssoppa med karamelliserad lök som grund](https://saltpeppar.se/wp-content/uploads/millan_190305b.jpg)
Kör med stavmixer tills det blir slätt.
Sen är det upp till dig, du kan spä med mer vatten, mjölk eller grädde. Allt beroende på hur krämigt du gillar din soppa.
Reklam:
CrockPot.se länkar till oss
Den i särklass mest besökte sidan hos Salt&Peppar under hela vinterhalvåret är utan tvekan vår slow cooker-samling. Extra kul att Crock Pot själva uppmärksammat den och länkar till oss :) Tack för det!
Källa: https://crockpot.se/snart-ar-det-sportlov/
Reklam:
Matinspiration vecka 11
Behöver du hjälp att planera veckans middagar? Här kommer lite läcker inspiration :)
Ännu en vecka med god mat väntar :)
Vecka 11
Måndag: Fisk: Torskrygg med frasigt dill- och mandelströssel (länk)
Tisdag: Soppa: Morotssoppa (länk)
Onsdag + Torsdag: Storkok: Kyckling i krämig sås med soltorkade tomater och spenat (länk)
Fredag: Vegetarisk/barnmat: Ugnspannkaka med morötter (länk)
Lördag: Pasta/storkok: Planen är middagsgäster så vi ska nog damma av stekhällen och laga massor av mat ute. Pasta Carbonara på stekhällen (länk)
Reklam:
« Nyare inlägg 1 2 … 86 87 88 89 90 … 597 598 Äldre inlägg »