Veckomatsedel vecka 4

Måndag: Spagetti och köttfärssås
Tisdag: Korvgratäng med ris och ananas
Onsdag: Äter inte hemma
Torsdag: Gudfaderns pasta
Fredag: Souvlaki, ugnsrostad potatis, vitlöksbröd och en stor grönsallad
Lördag: Oxfilé, potatisgratäng, rödvinssås, varm spenat- och kantarellsallad
Söndag: Köttbullar, kokt potatis, gräddsås, lingon och gurka

Marias kommentar:
En låda med färdig köttfärssås räddar måndagen den här veckan. Allt som oftast kokar jag en ganska rejäl omgång när jag gör köttfärssås och så fryser jag in dels färdiga matlådor komplett med spagetti som är perfekt för mig och maken att ta med till jobbet och så gör jag även lådor med bara köttfärssås som vi kan ta upp när i vi inte riktigt hinner laga mat en kväll i veckan.

Hittade ett nytt recept på en korvgratäng som jag tänker testa den här veckan. Återkommer med receptet om det faller i god jord här hemma. Lördag vankas det gäster så vi slår på stora trumman den här gången. Skämt å sidor, köpte oxfilé inför nyår och vi åt inte upp allting så jag frös in en rejäl bit som nu kommer väl till användning. Söndagen blir det lite storkok i form av en fasliga massa köttbullar som sedan fryses in. Himla bra att bara kunna ta upp och värma antingen till pasta eller kokt potatis/mos. För vår del så gäller det att jag gör något storkok i veckan som vi sedan har antingen till matlådor eller fryser in för att kunna ta upp senare. Att stå och laga mat från grunden varje dag är ingenting jag hinner/orkar/vill, men å andra sidan så vill jag inte äta dålig mat heller så storkok är min melodi för att underlätta i vardagen.

Vad gör du för att få till vardagsmaten?

Lämna en kommentar




*