Höstens godaste soppor

När regnet öser ner, höststormarna viner och kylan kryper nära. Då är soppa något av det bästa jag vet att äta. Borta är sommarens friska sallader och nu kommer långkoken tillbaka. Idag tänkte jag, utan inbördes ordning, bjuda på några av mina favoritrecept på just soppor. Men jag ska erkänna att det var svårt att välja ut några favoriter, för det finns ju så många goda! Alla fisksoppor och söta rödbetor och en enkel klassisk löksoppa eller.. mmmm :)

Mannerströms räksoppa (länk) – fantastisk smak och är så god att jag vill slicka skålen varje gång vi gjort den.

Slökokt ärtsoppa (länk) – trodde aldrig jag skulle ranka en ärtsoppa så här högt, men denna mättande smakrika soppa är riktigt god.

Rostad rödbetssoppa med smetana (länk) – söta rödbetor som först får bakas i ugnen så att det doftar ljuvligt i hela huset.

Kräftostsoppa med purjolök (länk) – Matig soppa som är precis lika god att servera på fina nyårsmiddag som en vardagskväll.

Grön ärtsoppa med bubbel (länk) – festa till det med lite bubbel i soppan så att ärtorna dansar på tungan.

Saras tomatsoppa (länk) – En klassisk tomatsoppa med massor av smak, så enkelt och så gott.

Millans Bouillabaisse (länk) – detta är verkligen en lyxsoppa jag inte kan få nog av. Den söta grädden i kombination med skaldjuren.. mums!

löksoppa

Och hittar du inte någon ny favorit bland dessa så kan jag tipsa om det här inlägget där det finns MASSOR av recept, alla lagade av oss
Massor av värmade soppor

Kommentarer

Martina skrev 2017-10-04 klockan 15:32

Jag borde verkligen göra soppa oftare.... det är ju himla gott ;-) Bouillabaisse låter gott gott!

mela skrev 2017-10-07 klockan 17:06

tack för sopptipset!

Lämna en kommentar
Reklam: