Rabarbern frodas för fullt

Kunde skörda rabarber tidigt i år och redan i början på maj kunde vi avnjuta årets första rabarberpaj. Det har även hunnit bli en omgång saft kokad. Saften är oerhört lätt att koka så det kommer bli flera omgångar i sommar. Fungerade även att koka på fryst rabarber så jag ska försöka göra rum i frysen för att kunna koka ny saft i vinter när sommarens saft tar slut.

Funderar på att göra något nytt i år, någon chutney får det allt bli igen. Det har jag gjort förut, men fråga är bara vilket recept som blev godast till slut? Sitter du och klämmer på något bra recept på chutney så får du gärna dela med dig.

Någon ny kaka med rabarber måste jag nog hinna testa i år också.

Som ni kanske förstår har vi mer rabarber än vad vi kan göra av med. Vår planta verkar trivas här för den växer så det står härliga till. Undrar just hur fort den egentligen kan växa? Vi har nog en och annan mindre planta lite varstans på tomten där vi har slängt blasten också. Dessa gör jag av förklarliga skäl ingenting med. Den här gigantplantan förser oss med rabarber så det räcker och blir över.

Gjorde förresten en omgång rabarber- och jordgubbssylt som blev fenomenalt god. Utgick ifrån det här receptet, men använde vanligt syltsocker och lät det vara lite större bitar kvar i sylten den här gången.

Dricker lite nykokt saft och och funderar över mitt bidrag till Tårta vs tårta ett tag till innan jag ger mig i kast med nya rabarberprojekt.

Kommentarer

Berith skrev 2012-05-24 klockan 16:05

Vilket praktexemplar. Otroligt fin!

Lämna en kommentar