Rabarbern frodas för fullt

Äntligen vår och rabarbern växer flera centimeter om dagen! Det är helt fantastiskt att se!

Kunde skörda rabarber tidigt i år och redan i början på maj kunde vi avnjuta årets första rabarberpaj. Det har även hunnit bli en omgång saft kokad. Saften är oerhört lätt att koka så det kommer bli flera omgångar i sommar. Fungerade även att koka på fryst rabarber så jag ska försöka göra rum i frysen för att kunna koka ny saft i vinter när sommarens saft tar slut.

Sen får det bli en omgång av favorit-chutneyn

Någon ny kaka med rabarber måste jag nog hinna testa i år också. Kanske ska göra Millans favoritkaka..

Men kanske dags att experimentera vidare med olika glassrecept. Den här rabarberglassen var ju jättegod!

Som ni kanske förstår har vi mer rabarber än vad vi kan göra av med. Vår planta verkar trivas här för den växer så det står härliga till. Undrar just hur fort den egentligen kan växa? Vi har nog en och annan mindre planta lite varstans på tomten där vi har slängt blasten också. Dessa gör jag av förklarliga skäl ingenting med. Den här gigantplantan förser oss med rabarber så det räcker och blir över.

Gjorde förresten en omgång rabarber- och jordgubbssylt som blev fenomenalt god. Utgick ifrån det här receptet, men använde vanligt syltsocker och lät det vara lite större bitar kvar i sylten den här gången.

Men nu har jag precis blandat till lite alkoholfritt rabarberbubbel och fortsätter att fundera över vad jag ska göra som nästa projekt..

Kommentarer

Berith skrev 2012-05-24 klockan 16:05

Vilket praktexemplar. Otroligt fin!

Lämna en kommentar
Reklam: