Julmiddag 2018
Årets julbord hade vi hemma hos oss i år. Givetvis lite extra stressigt att hinna med allt, hur väl jag än försökte att planera i förväg. Men till slut så stod julbordet där färdigt :)
Svärmor hjälpte till med dukningen och det är även hon som målat våra snapsglas.
Vi började som vanligt med lite glögg, pepparkakor, nötter, vindruvor och ost.
Oströra: Kvällen innan; Mixa samman 200 g chevré med 100 g philadelphiaost. Låt stå kallt över natten. Servera ihop med pepparkakorna.
Sen gick vi vidare med sill & lax. Årets julbord innehöll bland annat:
Sivs löksill
Sill med ansjovis och ägg
Apelsin- & stjärnanismarinerad sill
Skaldjurssill
Rödbetsgravad lax. Både vacker att titta på och otroligt god att äta!
Kallrökt lax.
Ägg, hackad rödlök, creme fraiche, ishavsrom.
Ett ordentligt grönsaksfat med morötter, blomkål, selleri, sockerärtor, gul- och röd paprika, gurka, tomater, oliver och hummus.
Även bröd, smör och ost.
Sen blev det paus :)
Mina föräldrars små köttbullar, prinskorv och brysselkål stekt i smör med julkryddor.
Julskinka, ärtor, senap och senapssås.
Senapssås: Blanda turkisk yoghurt med grovkornig senap. En frisk och god sås till julskinkan.
Vår egen rödbetssallad. Det går inte åt så mycket på julbordet, men dagen efter vill ingen av oss vara utan den. Macka med rödbetssallad och köttbullar. Mums!
Rödbetssallad>>
Svärfars Janssons frestelse.
Därefter blev det en lång paus innan det var dags för ris ala malta och jordgubbssås. Men då glömde jag såklart att fotografera. Alltid är det något jag inte får med på bild.
Sen blev det godis och choklad dags.
Hoppas det här inlägget kan ge lite inspiration inför nästa års julbord! God jul!
Reklam:
Lämna en kommentar